• 776
    gelecek sezon cristian, topal, topuz ve selçuk şahin rotasyonuyla orta sahayı götürecek takım. cristian'ın sakatlığı durumunda bu orta saha hiçbir şey üretemez. cristian varken de gücü belli bir seviyeyi aşmaz. bir takımın gücünü büyük oranda orta sahasındaki bu ikili belirler. selçuk-colman, emre-cristian, selçuk-melo, fernandes ernst. üst sıralara oynayan takımların ortadaki oyuncuları bunlar. cristian-topal buradaki hiçbir ikili kadar güçlü değil. topu ileri taşımada ciddi anlamda problemler yaşayacaktır fenerbahçe. bir de kuyt'ın 32 yaşında olduğunu, dia, stoch, alex gibi adamların savunmalarının olmadığını da düşünürsek şöyle bir tablo çıkıyor karşımıza: fenerbahçe 5+5 olarak ikiye bölünecek. hücumcular ve savunmacılar. bu şekilde başarılı olmalarının imkânı yok. özellikle de alex artık eleğini asmaya hazırlanırken.

    gerçi bekleyip, transferlerin tamamlanmasını da beklemek gerek. fenerbahçe'nin orta sahanın ortasına ya da savunmaya çok iyi bir pasör alması gerek. yoksa önümüzdeki sezon 15 puan fark yerler bizden. beklere baktığımızda geçen sezonu kayıp olarak geçiren gökhan gönül ve hiçbir işe yaramayan kaldırım var. onların yedekleri de orhan şam ve caner. şam, ali turan gibi stoper bozması bir adam. teknik sıfır. caner'i de biliyoruz. savunması çok zayıf, hücumu vasat. stopere baktığımızdaysa hayal kırıklığı serdar ile bekir var. yabancı stoper henüz alınmadı.

    açıkçası benim öngörüm şu şekilde: cristian'ın olmadığı hiçbir maçı kazanamaz fenerbahçe. bizim sarp'lı, barış'lı orta sahamıza dönerler topal ve s. şahin yan yana oynarsa. çünkü cristian dışındaki orta sahalar sırtı dönük top aldıklarında yüzünü rakip kaleye dönebilecek adamlar değil. ileri isabetli pas atabilen adamlar değil. bütün takım cristian'ın etrafında dönecek. o da bu yükü ne kadar kaldırabilecek göreceğiz. geçen sezonlarda emre'yle paylaşıyorlardı yükü. şimdi bütün yük kendi üzerinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın