resim
Lucas Edward Neill
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:46
Boy:1.85
Uyruk:Avustralya
  • 1409
    lucas tarafından ısrarla reddedilen fakat dünya futbol basınında manşetlere çıkmış bir hikaye vardır.

    2010 güney afrika dünya kupası. avustralya kampında işler karışır.

    avustralya-almanya maçı öncesi hollandalı teknik direktör pim verbeek maç taktiğini verir. takım sahaya her zaman oynadıkları gibi ağır defansif bir kadroyla değil, fazlaca hücumu düşünen bir 11le çıkmaktadır. normalde tek forvet oynayan takımda harry kewell, mark bresciano, josh kennedy ve brett holman gibi hücumcuların tamamı kadrodadır. kaptan lucas neill hoca taktiğini verdikten sonra 2 dakika takımla konuşmak istediğini söyler ve hocaya kulübeye gitmesini rica eder. konuşma sonrasında takımı kendisi sahaya çıkaracağını söyler.

    verbeek soyunma odasından çıkınca, neill tahtaya gidip hocanın yazdığı herşeyi siler ve bu saçmalıkları dinlememelerini, her zamanki kontrollü oyunlarını oynamazlarsa ağır fark yiyerek ülkelerini rezil edeceklerini söyler.

    maçı almanya 4-0 kazanır.

    maç sonrası bu dedikodular basına düşünce neill: bunlar tamamen yalan. soyunma odasında ne tahta vardı, ne tahta silen biri." şeklinde konuşur.

    haberi yazan gazeteci " o maç öncesi soyunma odasında birşeyler döndü. takım neden maçtan önce hocayı sahaya yolladı ve çıkmaları 5 dakika gecikince fifa görevlilerinin ikazıyla sahaya çıktı? peki harry kewell neden maç öncesi ısınmaya çıkmayı reddetti? takıma bunları sorun." diye haberinin doğruluğunu savunur.

    defans oyuncusu craig moore ise "lucas'ın hocayı dışarı çıkarıp bizi birkaç dakika motive ettiği doğru ama hocayı dinlemeyin falan demedi" diye konuşmuş.

    sonunda gazeteci "ben o haberi neill'a çamur atmak amacıyla yazmadım. herkes gibi ben de milli takım kaptanımın karakterli, lider bir oyuncu olmasını isterim." dedi. bunun üzerine neill de gazeteciyi dava etmeyeceğini söyledi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın