• 3
    bu gece* tsi 02.30'da başlayacak ve nba tv'den canlı yayınlanacak drafttır. lebron james, dwyane wade, chris bosh ve carmelo anthony gibi oyuncuların yer aldığı 2003 nba draftından beri en heyecanla beklenen kaliteli oyuncularla dolu drafttır.

    bu draftın önemli olmasının bir diğer sebebi de geçen yıl nba'i lokavta kadar götüren yeni cba'nin getirdiği katı kuralların kadro kurmada takımları zorlayacak olması. artık takımlar istedikleri gibi yüksek meblağlara oyuncu alamayacak çünkü salary cap'in üzerinde kalanlar çok yüklü miktarda lüks vergisi ödemek zorunda kalacak 2012 yılından itibaren..

    draftta seçilecek oyunculara ödenecek maaşlar önceden bellidir. 1. sıradan seçilecek oyuncu yıllık 4 milyon dolar civarında alabilecekken seçilme sırası düştükçe oyuncuların maaşları da daha az olacak. draft yeni kurallarla kadro kurmanın zorlaştığı nba'de rotasyon oyuncusu bulma ve potansiyel süper yıldızları ucuza kadroda bulundurma adına büyük bir şans bu anlamda.

    bu gece gerçekleşecek draftta sadece anthony davis'in 1. sıradan seçilmesi neredeyse kesinken diğerleri için kimse kesin bir şey söyleyemiyor. hemen her yerde yapılan mock draft'larda sıralamalar sürekli değişiyor.

    an itibariyle draftta yukarı sıralara çıkabilmek ya da oyuncu ayarlayıp takas yapmak için takımlar var gücüyle çalışıyor. nba medyasında bir çok takas spekülasyonu dolanıyor.

    ******
App Store'dan indirin Google Play'den alın