• 141
    bu yazar kişisini tanımıyorum doğrusu buradan kimseyi tanımıyorum ya neyse bunu geçelim, bu isim yani gasol nickli yazar bana hiç yabancı gelmedi , şöyle bir düşününce hemen hatırladım ki, zamanında lorik cana'nın yılmaz savunucuları kulübünün önde gelen isimlerinden biriydi. neyse tabi ki olabilir herkes hata yapar, geleceği öngöremeyebilir. örneğin bende eboue'nin yeni sarr olabileceğini düşündüm yazdım da bunu buraya ama asıl değinmek istediğim sorun bu değil.

    kimi yazarlara zamanında başarıyla uygulanmış, bugun de gasol'a uygulanmak istenen ''itibarsızlaştırma'' kampanyalarından bahsetmek istiyorum. şimdi bu arkadaşı savunan entryler çoğunlukta olunca böyle bir kampanyanın amacına ulaşamayacağı belli oldu. iyi ki de oldu ben başından beri bana da uygulanmış bu tür itibarsızlaşma kampanyalarının tümüne, hangi nedenle olursa olsun karşı çıktım. '' eyy ahali bakın işte bu adam 11 ay 3 gün önce şunu demiş.'', ya da ''fenerli olabilir beyler, dikkatli olalım'' şeklinde aklı sıra cingözlük yapıp, milletin en hassas, en provakosyona açık noktalarına atış yaparak , geçmiş entrylere dönük kötü niyetle, millete ifşa etme gayesi ile araştırmalar yapıp, ''hahh buldum şimdi yaktım çıranı'' türünden ufak oyunlar bence hiçbir şartta olmamalı fakat kimilerinin, hemen aynı argümanlarla itibarsızlaştırılmasına olanak, destek verip, berikine şiddetle karşı çıkarsan ben ve benım gibi bağlantısız olup lince uğramış birçok kişinin, gerçekte durum öyle olmasa bile toplu lince uğramasına, itibarsızlamasına izin verilmeyip , toplu savunmaya geçilen kişiye sözlükte kurduğu ve gerçek hayata taşıdığı kimi ilişkileri sayesinde arka çıkıldığının söylemesi kimseyi şaşırtmamalı. sanki burası tamamen aynı argümanlarla bazı kişlerin yerden yere vurulduğu yer değilmiş gibi davranılması hayli ilgi çekici.

    sözlüğün genel düşünce sistematiği dışına çıkılması, farklı bakış açılarından belki sert bir üslupla olayları izah etmeye kalktığınızda, bu linç kampanyaları bugün itiraz edilenlerle ya da benzer argümanlarla başlatılabiliyor, genel kabul görebiliyor. ismini başka bir yazar arkadaşın başlığı altında vermeyi nezaketsizlik olarak gördüğümden nickini vermeyeceğim ama herkesin yakından tanıdığı sert söylemli, kendi çapında, kendi farklı bakış açısına göre olayları yorumlamaya çalışan bir yazar arkadaşımız muhtemelen öyle bir noktaya geldi ki, hakkında başlatılan linç kampanyaları, sonu gelmeyen taciz ve hakaretler sonucu eski söylemini yumuşatmaya, resmi söyleme yakın durmaya ancak hakkında sözlüğün atışı serbest bıraktığı kişilere eski söylemleriyle yaklaşma noktasına geldi bir bakıma dümen suyuna girdiği ancak öyle kabullenildiği ve ne hikmetse birden bire sözlüğün neşe kaynağı, sevimli yaramaz çocuğuna döndüğüne şahit olduk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın