• 13
    çim kortun oyunculara kattığı avantaj ya da dezavantajların çok net hissedildiği ilk tur maçları oldu. çim kort servisleri hızlı ve etkili kullanan oyunculara bir avantaj verir ama bunun için servisi iyi olan tenisçinin gününde olması ve mümkün mertebe 2. servise düşmemesi gerekir. tomas berdych, john isner, bernard tomic, feliciano lopez ve kevin anderson gibi oyuncuların bu kadar erken elenmesinin sebebi servislerinde istikrarı yakalayamaması oldu. özellikle ikinci servise düşünce hızı zaten düşük gelen topu emen çim kort yüzünden çok rahat return verdiler rakiplerine.

    yine gücünün ve ıyunun büyük kısmını servisler oluşturan juan martin del potro, marin cilic ve milos raonic'in de çok zorlandığını gördük.

    bu turnuvada drop shot, slice ve backspin'leri etkili kullanabilen her zaman şanslıdır. bu yüzden roger federer yıllardır her wimbledon'da önce en büyük favori olarak gösterilir.

    rafael nadal pek tabi 2008'deki başarısını tekrar edebilir ama nadal tarzı toprak kort oyuncuları* kortun avantaj verdiği üzere baseline* savunması yaparak oynarlar. çim kortta baseline'a gelen top ortalama diz mesafesinde sektiği için toprak kortta alışkın oldukları sert vuruşları burda gösteremiyorlar doğal olarak.

    bu yılki turnuvada ise japonları çok iyi gördüm. kei nishikori ve go soeda tam da kortun istediği gibi hareketli ve atak göründüler. şu an için ikisinin önünde en büyük engel del potro gibi görünüyor ama özellikle nishikori'nin çeyrek finalde andy murray eşleşmesine kadar gidebileceğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın