resim
Eren Derdiyok
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:FC Schaffhausen
Yaş:36
Uyruk:İsviçre
  • 60
    şimdi bu tarz konularda hassas, mantıklı düşünmeye çalışan biri olarak, sözlükte bu tarz her durumda yükselen faşizm akınını görünce yine kalbime öküz oturdu, sağ olun arkadaşlar. bundan yaklaşık 1 yıl önce israilli yossi benayoun için gözleri dolmuş biri olarak, aynı muamelenin eren'e yapılmasına şahit olmak tekrar içimi acıttı.

    (bkz: #753258)

    gelelim eren konusuna. röportaj yalandır ya da gerçektir, bilemiyorum. medyaya itibar etmem ama gerçek gibi görünüyor. eren gerçekten kendisini güzel ifade etmiş. ama gerekli miydi? bence gerekli değildi. tabi ki 24 yaşındaki gurbetçi bir gencin ülke sorunlarından haberdar olması, sözlükteki arkadaşların "cahil eren" yakıştırmasına uymuyor.

    hatta sözlükteki arkadaşlarımızın söylediklerine bakılırsa asıl cahiliyetin ne olduğu ve kimde olduğu da ortaya çıkıyor.

    evet, bence de türk milli takımı herhangi bir başarı kazandığında diğer ülke bayraklarının açılması biraz saçma. çünkü o milli takımın, mücadele ettiği bir bayrak var zaten. yanlış anlaşılmasın, bu eren için geçerli değil sadece. türk milli takımı forması giyen brezilyalı aurelio da brezilya bayrağı açsa, "ne alaka lan şimdi?" diye sorarız. ha, eren gelir galatasaray'da avrupa şampiyonu olur ve kürdistan bayrağı açar, buna kimse ses çıkaramaz. taffarel brezilya ve türkiye bayrağıyla tur attığında hiçbirimiz bir şey demedik çünkü. aksi, iki yüzlülük olur.

    çünkü milli turnuvaların bir amacı da, o ülke bayrağının futbol organizasyonlarında başarı ile dalgalandırılmasıdır.

    sözlük konusunun dışına çıkacak belki ama eren'i cahillikle suçlayan çok bilgili arkadaşların cahilliklerini biraz gidermek isterim.

    kürdistan: kafkaslar'ın güneyi ve orta doğu'da, azerbaycan, ermenistan, irak, iran, suriye ve türkiye'ye ait toprakların bir kısmını kapsayan coğrafi bölge. siyasî bakımdan özerk, federal bir bölge olarak uluslararası, resmî tanınmaya sahip olan tek bölge irak'ın kürdistan bölgesel yönetimidir.

    nihat doğan'ın suriye ilgili açıklamalarına "haritada suriyeyi gösteremeyecek adam işgalden bahsediyor ehehehe" diyen zihniyete bürünüp dalga geçilebilir sizinle pek âlâ.

    ha, bir de şu var: http://www.nemruthaber.com/...abul-etti-h9344.html fifa, kürdistan milli futbol takımını resmi olarak kabul etti geçenlerde. sen etmesen de, elin oğlu ediyor.

    hatta geçenlerde kıbrıs türk cumhuriyetini 2-1 yenerek şampiyon oldular falan filan.

    konuyu amacından saptırmak istemiyorum. sadece genel kültürünüze katkıda bulunmak ve cehaletinizi biraz ortadan kaldırmak adına paylaştım bu bilgileri. ki zannedersem silinmesini gerektirecek bir durum yok, zira verdiğim bilgi futbol müsabakası kapsamında ve dolayısıyla sözlük formatına uygun.

    yani demek istiyorum ki, yaklaşık 1 yıl önce, israilli, yahudi olduğu için galatasaray'a gelmesi istenmeyen yossi benayoun'u ben hala unutamamışken, şimdi aynı linç kampanyası eren derdiyok üzerinden yürüyor. ondan sonra halklar kardeştir de barış da bilmem ne de... burada yazanlar halktan ise, korkarak tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor bazı şeyleri. umarım bu tartışma daha fazla uzamaz, zira gereksiz bunların hepsi.

    "benim de kürt arkadaşlarım var"mış... ne büyük lütuf ya, sağ ol? yaratık mı bu kürt arkadaşların?

    insan üzülüyor.. neyse, hepimizin ortak noktası galatasaray. galatasaray üzerinden yürüyelim.

    sevgilerimle..
App Store'dan indirin Google Play'den alın