resim
Eren Derdiyok
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:FC Schaffhausen
Yaş:36
Uyruk:İsviçre
  • 59
    http://www.birgun.net/...;day=24#.T-eYlxer-Ov

    ağır, çok ağır saçmalamıştır.

    "farzedelim ki benim futbolcusu olduğum milli takım uluslararası kupa kazandı, kürdistan bayrağıyla tur atamayacak mıyım" diye sormuş kendileri. kürdistan nedir, bayrağı var mıdır diye sorarım kendisine. kürdistan dendiğinde anadolu topraklarının doğusunda kalan ve içine iran - ırak - suriye vs. ülkeleri alan bir bölge çıkar karşısına. bu bölge bir ülke değildir, sadece kürtlerin geçmişten günümüze yaşadığı bir yer olduğu için kürdistan olarak bilinmektedir.

    olmayan bir ülkenin olmayan bir bayrağıyla herhangi bir amaçla türk milli takımı formasıysa tur atmak kendisi için normalse; o zaman arda turan da ardistan bayrağıyla, burak yılmaz ister burakistan ister lazistan bayrağıyla, nuri şahin de nuristan bayrağıyla tur atabilir. ben de lionboyistan bayrağıyla tur atarım. alırım elime bir bez parçası, yarısını sarıya yarısını kırmızıya boyarım tur atarım. benim lionboyistan bayrağıyla tur atmamla eren derdiyok'un kürdistan bayrağıyla tur atması aynı şeydir. çünkü olmayan bir devletin olmayan bir bayrağıyla tur atmış oluruz.

    bakın ulu önder mustafa kemal atatürk ne demiş türk milletini tanımlarken :

    "türkiye cumhuriyeti'ni kuran, türkiye cumhuriyeti'ni kuran,türkiye halkı, türkiye halkı. türk halkı derseniz bütün cümle düşer. türkiye halkı. türk milleti denir."

    isterse türk olsun, kürt olsun, çerkez olsun, hiç farketmez; türkiye cumhuriyeti devleti'nin anadolu topraklarında bağımsız olarak yaşamasını sağlamış olan herkese türk milleti denir. bu nedenle eren derdiyok da kürt asıllı bir türk'tür ve olmayan bir devletin bayrağını türkiye milli futbol takımlarıyla taşıyamaz.

    ayrıca eğer bayrak taşımaya bu kadar önem veriyorsa kendisi bir yığın maça çıkıyor isviçre'yle. herhangi birinden sonra basının karşısına çıkıp "beyler ben aslında kürt'üm, kürtçe bir basın açıklaması yapayım ?" diyebilir mi ? diyemez. türkçe bir basın açıklaması bile yapamaz, çünkü kendisi isviçre vatandaşıdır ve "beni böyle kabul edin" diyip kendi dilinden ayrı bir açıklama yapamaz. he, türkiye ile karşı karşıya gelir; maç öncesi veya sonrası türk basın mensuplarının sorularına eğer biliyorsa türkçe karşılık verir; ama kendi dediği eylemleri gerçekleştiremez.

    kısacası, haber doğruysa bsg diyorum kendisine. değilse okuduklarınız zaman kaybıdır, özür dilerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın