• 518
    2 günde bir ısıtılarak önümüze konan hadise.

    aslında beşiktaş'ın taktiği en başından beri aynı. bazı arkadaşlar her ne kadar stad bizim, protokol yapıldı, bize sormadan olmaz deseler de (ki sonuna kadar haklılar) bu ülkede işlerin bu şekilde yürümediğini çok iyi biliyoruz. beşiktaş başkanı fikret orman galatasaray ile en az şekilde muhattap olarak işi bitirmek istiyor. haliyle muhattap olarak kendisine iktidarı alıyor. amaç iktidar üzerinden galatasaray üzerinde baskı kurmak ve stada 2 seneliğine ortak olmak.

    hani eskiden sokak arasında yapılan maçlara alınmayan ve terslenen veletler oynayabilmek için direk bir büyüğünün yanına gider ve " beni oynatmıyolar yeaaa " diye zırlardı ya. o büyükte gelip top oynayan çocuklara bu çocuğu da oynatacaksınız gençler diye gider yapardı ve sende s.ke s.ke kadroya alırdın o zırlak veledi. fikret orman'ın yaptığı aslında tam olarak bu. mahallenin abisi olan hükümete zırlayarak işleri halletmeye çalışıyor.

    diğer taraftan türkiye'de işlerin nasıl yürüdüğü de malumunuz. ben ne istersem o olur mantığında, yarı faşizan bir yönetim mevcut. dolayısıyla stadın bize ait olması da, protokoller de bu noktadan itibaren pek bir şey ifade etmiyor. stadın eksikleri malum. ulaşım, iç ve dış cephe ile ilgili yapılması gerekenler vs. dolayısıyla hükümetin eli güçlü.. kabul etmezseniz stadın kabulü ve eksiklerin tamamlanması zor olur gibi bir aba altından sopa gösterimi imkan dahilinde

    özetle hükümet kanadı da galatasaray'ı ikna etmek yerine tehdit yolunu seçecektir. zaten şike soruşturmasında dahi etik/ahlak ve adalet gibi değerleri bir kenara atıp sırf türkiye içinde dengelerin bozulmaması adına fenerbahçe'yi düşürmeyen hatta uluslararası arenada galatasaray'ı dahi ateşin içine atacak icraatlere girişen hükümet beşiktaş aleyhine dengelerin bozulmaması için galatasaray'ı sonuna kadar zorlayacaktır.

    bu bahsettiğim tamamen aklımdaki en olası ve kötü senaryo.

    umarım yönetim masaya oturduğunda ne hükümete ne de başka bir kuruma boyun eğmez. hele ki galatasaray taraftarına arenanın açılışındaki haklı tepkisine rağmen “idraktan mahrum sefil” ifadesini kullanan suat kılıç denen spor bakanına…
App Store'dan indirin Google Play'den alın