NBA Final 5. Maçı
04:00 American Airlines Arena
121 - 106
  • 17
    ilk 2 çeyrek sonucu 59-49 heat lehinedir.

    thunder'dan başlayacağım. berbat adam paylaşımı var. daha doğrusu adam paylaşımı yok denecek kadar kötü. pota altındaki avantajlarını yine yeni yeniden kullanamıyorlar. heat'in thunder'ın boyalı alanını koridor yapmasını geçtim; kendileri hücumda da boyalı alanı efektif kullanamadılar. işin tekrar savunma kısmına dönüyorum. heat'in ilk 2 çeyrekteki üçlük yüzdesi 7/13; mükemmel bir yüzde. kullanılan 13 üçlüğün çoğu bomboş üçlükler. bu bomboş üçlüklerin bir kaçında heat topu iyi dolaştırdı ve boş adamı buldu ama çoğunluğunda yanlış adam paylaşımı yüzünden bu boş şut imkanları doğdu. lebron'a double-team gitmediğinde bile şutörler boş kaldı. koç scott brooks ikinci yarıda bir çözüm bulabilir mi bilmem ama heat, muhtemelen bu kadar yüzdeli olmasa bile seyircinin de gazıyla atmaya devam edecektir.

    durant 2. çeyreğin sonuna doğru dizginleri ele aldı. biraz daha efektif olması lazım. az top kullanıyor. çünkü top istemesine rağmen harden ve westbrook'tan pas alamıyor. thunder'da kritik anlarda topu kullanacak kişi durant'tir. burada yine koç scott brooks'a iş düşüyor ama bu paylaşımı ayarlayabileceğini düşünmüyorum.
    westbrook 2. çeyreğin son hücumunun içine etti. ilk yarı genelinde de savruk bir görüntü çizdi. atmosferi de pek kaldıramıyor. bir ara fark 17 lere kadar çıktı ve o sırada tribünler epey gaza gelmişti. o sırada harden ve durant daha sakin kalabildi.
    ibaka ve perkins yine kayıp. özellikle ibaka. bosh, hız avantajını çok iyi kullanıyor perkins'e karşı.
    thunder, yine de maça tutunabildi. 10 sayı fark, kapanmayacak bir fark değil. serbest atışlar, yedikleri uzun serilerde onlar için kurtuluş oldu.

    gelelim heat'e. maç içinde çok tehlikeli seriler yakalıyorlar. ve bunu bu maçta* üçlükler üzerinden yaptılar. aşırı istekliler. battier, miller, chalmers, cole çok iyi katkı verdiler. wade ve bosh, lebron'dan biraz daha geri planda olmalarına rağmen çok büyük işler yapıyorlar.
    thunder'a oranla daha iyi savunma yapıyorlar, daha planlı hücum ediyorlar. daha çok hak ediyorlar şu maçla. lebron'un assist sayısının fazla olması thunder'ın kötü savunması ve heat şutörlerinin formda olmasına bağlı bugün biraz da. genelde yaptığı assistler sonrasında isabetli üçlükler çünkü. yani penetre edip yapmıyor assisti genelde, tepedeyken köşelere çıkarıyor topu ya da tam tersi vs... şutörlerin iyi savunulduğu ya da isabet bulamadığı durumlarda çok kısır bir taktik bu. lebron'un fazla assist yapması pek de önemli değil bu açıdan. ilk çeyrek sonunda da 12 saniye gibi bir süre varken saçma bir üçlük denedi. planı faul mü yaptırmaktı atış halindeyken bilmiyorum; çünkü fake aldı ilk başta ama sonra saçma bir üçlük kullandı. ve bazen hücumları kötü kullanabiliyor. bunları neden söylüyorum; bu maçta son anlara berabere girilir ve heat şutörleri duraksarsa heat'in bu maçtaki en büyük hücum silahlarından biri işlememiş olacak. bu noktada daha farklı şeyler lazım. lebron'un penetre gücüne kalırsa işler zorlaşır. thunder savunması kötü ama son anlar farklı olur. bosh, hızını çok iyi kullanıyor. bu maç diğer maçlara oranla ekstra katkı verdi.

    maç heat'e daha yakın. şampiyonluk olması onları iyice motive ediyor. taraftar da epey ateşli. seri muhtemelen biter bugün.

    not: ben bunları yazarken 75-63 oldu. heat lehine.

    edit: 82-63, heat lehine.
    edit2: lebron'un penetrelerde %100'e yakın başarısı var bu maç adına. gücünü çok iyi kullanıyor ve potaya gidip tamamlıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın