resim
Andrés Iniesta Luján
Takım:-
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:40
Boy:1.71
Uyruk:İspanya
  • 169
    çok iyi bir orta saha oyuncusu olduğunu kesinlikle kabul ediyorum ve çok yönlülüğü dolayısıyla beğendiğimi söylemeliyim ama kendisinin yere göğe sığdırılmamasını sağlayan ve dünyanın en iyi orta sahalarından biri olarak addedilmesine sebep olan o büyülü yeteneğini gözlerimle algıladığımı söyleyemeyeceğim.

    mesela xavi'nin arapasları, messi'nin dripling ve ceza sahası içerisindeki tek vuruş yeteneği, puyol'un ayağı düzgün bir stoper olarak düzgünce oyuna soktuğu toplar ve başlattığı ataklar daha idrak edilebilir şeyler benim için ama iniesta'yı bir türlü göremiyorum bu şekilde, sanki her şeyden biraz ve ideal düzeyde var bu adamda. "şu yönü biraz zayıf" diyebileceğim hiçbir özelliği yok, lakin ciddi anlamda öne çıkan bir özelliği de gözüme çarpmıyor. bunun sebebi de tüm özellikleri üç aşağı beş yukarı aynı olan vasat bir oyuncu olmasından ötürü değil de galiba bir orta sahada ihtiyaç duyulan her şeyi barındırmasından olabilir.

    mesela kadim partneri xavi'ye göre daha hızlı ve çalım yeteneği olan bir oyuncudur, kanatlarda da başarıyla görev yapabilir. ceza sahası golcülüğü ise bir forvetinki kadar iyidir ama tüm bu özelliklerinin hiçbirini gözümüze soka soka yapmıyor, hep doğru zamanda doğru yerde sanki, mütevazı bir oyun tarzı var. "xavi'nin o arapası nasıldı yahu kaç metreden!" veya "messi nasıl ipe dizdi rakibi!" gibisinden şaşırmak olası ama iniesta'ya bu şekilde pek şaşırdığımı hatırlamıyorum. zidane'de de vardı bu sanırım, doğru zaman, doğru yer, az şov, çok iş... yani özetle;

    (bkz: adam oynuyor abi)
App Store'dan indirin Google Play'den alın