NBA Final 3. Maçı
03:00 American Airlines Arena
91 - 85
  • 8
    oklahoma, 3. çeyrekte bir ara farkı 10'a kadar çıkarmıştı - üstelik o anlarda 4. faulü alan durant ve westbrook da kenardaydı. fakat sonrasında iki miami hücumunda üçlük şutuna kalkan oyunculara (hafızam beni yamultmuyorsa jones ve battier'di) faul yapıldı ve çizgiden 6 sayı bulan miami farkı bir anda kapadı.

    69-67 miami üstünlüğü ile girilen son çeyreğin heyecan dolu bir şekilde geçmesini beklerken gerek hakemler, gerek fisher'ı inatla oyunda tutan brooks, gerekse boş şutları kaçıran westbrook, bu heyecanımızın içine etmişti. lebron'un durant'i yıkarak skoru 84-77'ye getirdiği pozisyonda hakemlerden "basket faul" kararı çıkmasında bu pozisyonun baş aktörünün lebron olmasının payı yadsınamaz sanırım. halbuki durant sabitti ve 5. faulünü alan bir durant'i kalan dakikalarda kontrol altına almak da çok akıllıcaydı. tüm bunlara rağmen farkı 3'e indirmeyi başaran okc'nin umutları, bomboş pozisyonda üçlüğü sokamayan westbrook sayesinde sonuçsuz kalmıştı.

    sonuç olarak okc bu maçta galibiyeti hak edecek bir oyun oynamadı, westbrook seri başından beri oyundaki dengesini kuramadı. 20 civarı sayılara ulaşsa da takımına verdiği katkı, zarardan az. lebron'u durdurmayı henüz başaramayan, pota altında üstünlüğü ele geçiremeyen oklahoma, seride avantajlı duruma geçmek için bu konularında üzerinde durmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın