NBA Final 3. Maçı
03:00 American Airlines Arena
91 - 85
  • 2
    oklahoma'nın sahasında oynanan ilk 2 maçın ardından miami'nin evine taşınan serinin 3. karşılaşması. miami'ye gönül vermiş bazı taraftarlar, sıradaki 3 maçı kendi evlerinde oynayacakları için 3 galibiyet alıp seriyi noktalama düşüncesinde fakat yok öyle bi' dünya.

    ilk 2 maçın ışığında bazı noktalara değinmekte fayda var;

    *normal sezonda %33, nba finaline gelene kadar playoff'ta %31 üçlük yüzdelerine sahip olan battier'in bu istatistiğinin serinin ilk 2 maçında %70'lere dayanması çok uç bir noktaydı. iki maçı da 17 sayı ile tamamlayan battier'in takımına verdiği katkı muazzam fakat artık normale dönme vakti geldi.
    *ikinci maçta bosh'un ibaka ve perkins'e karşı aldığı 15 ribaund da çok önemliydi. perkins geride kalan 2 maçta vasatın altında kalması sebebi ile serinin geri kalanında daha az süreler alabilir. 5 numara için ise birinci tercih collison olabilir, olmalı. sahada olduğu sürelerde faydalı işler yapmıştı.
    *brooks, lebron'u durant ile savunmaktan vazgeçse serinin gidişatı için çok hayırlı bir karar vermiş olur. sefolosha, lebron'un ateşini biraz olsun söndürecektir.
    *westbrook'un sağlayacağı verim çok önemli okc için. westbrook geride kalan 2 maçı da 27 sayı ile tamamlamıştı fakat şut isabetleri 10/24 ve 10/26 yani kendisi için verimli demek yanlış olur. 1 pozisyonu yoktan var ediyorsa, 3 pozisyonda sıçıyor, bunları yapmasa galibiyet, okc için daha kolay ulaşılır olacak.

    (bkz: ele güne karşı saldır oklahoma)
App Store'dan indirin Google Play'den alın