• 4902
    içerisinde, "sadece eleştirmek için" yorumlar yapan, aklına ne geliyorsa, konu üzerine hiç düşünmeden yazan çok sayıda yazar var.

    atıyorum oussama assaidi'nin transfer haberi üzerine konuşuluyor, bir anlık tepkiyle hemen entry girilmiş : " bu adam şöyle değil, böyle değil, çok gereksiz, fatih terim nasıl alır bu adamı, nasıl bu kadar para verilir". daha ne transferi açıklanmış, ne borsaya bildirilmiş. hoş, transferi gerçekleşti diyelim, onay veren adam "fatih terim". yıllarca üst düzey futbol oynamış, yıllardır teknik direktörlük yapan, futbolu ve futbolcuyu bu ülkede en iyi bilen adam. oyuncuyu beraber izlediği adamlar da hasan şaş ve ümit davala. aynı şekilde görüş bildiren, yönetim kurulunda yıllardır futbolun içinde olan bir sürü isim. başta hoca olmak üzere bu kadar adam futbolcuyu izlememiş, araştırmamış ; bir tek sen izlemişsin evet.

    abdürrahim albayrak çıkıp anlatmadı mı hoca'nın nasıl transfer yaptırdığını ? eboue'nin fiyatını 5-6 m. eurolardan 3.5'a indirmiş adam, şu hepimizin hayran kaldığı sağ bekten bahsediyoruz. ronaldinho'ya tamam dese transfer bitecekken fiyatını çok fazla bulup hayır demiş adam fatih terim. istese aldırırdı ronaldinho'yu, kimse de itiraz etmezdi değil mi ? ama ne yaptı ? reddetti. ne anlıyorsun bundan : hoca kulüpten çıkacak her bir kuruşa değer veriyor. şartları zorluyor.

    gelelim oussama'ya. 6-7 m euro verildiği konuşuluyor. diyelim ki doğru ; kulübün her kuruşuna değer veren adam, eboue gibi hepimizin hayran kaldığı bir futbolcunun fiyatını yarı yarıya indirten bir adam, ronaldinho gibi bir yıldızı reddedebilen adam, bir futbolcuya 7 m euro verilmesine izin veriyorsa, demek ki var bir bildiği, demek ki bir sürü maçını izlemiş, izletmiş, sormuş, araştırmış ve karar vermiş.

    sözlükte cidden fatih terim'in youtube'dan izleyip transfer yaptığını zanneden arkadaşlar olduğunu düşünüyorum. bu yorumların başka bir izahı yok çünkü.

    rica ediyorum bu konularda entry girerken, hocanın, kulübün her kuruşuna değer veren bir insan olduğunu ve dünyanın sayılı, türkiye'nin bir numaralı teknik direktörü olduğunu hatırlayın.

    gelelim diğer konuya, umut bulut ve dany transferleri. gördüğüm kadarıyla, transferlerin açıklanma sırasına bile karışan, isyan eden, hatta buradan gelecek sezon şampiyonlar liginde başarısız olacağımızı çıkaran yazarlar var. baştan söyleyeyim, bu konuda bile yönetimi, hocayı eleştirebilen yazarlar lütfen buraya değil, haber sitelerindeki yorum köşelerine yazsın. ilk dany açıklanır, sonra şu açıklanır bu açıklanır. sanırım buna isyan edenler, "bir an önce drogba'yı falan açıklasınlar da fenerli arkadaşlarımla dalga geçeyim" kafasındalar. inanın başka bir gerekçe bulamıyorum.

    bir başka konu, umut'u yerin dibine sokup, bu transfer üzerinden hoca ve yönetimi topa tutanlar, gelecek sezon elmander'in* olası sakatlığında "bu nasıl teknik direktör, neden alternatifi yok bu adamın, neden!!!!" diye yazacaklar, kadro derinliğinin olmamasından dem vuracaklar. ve yine eminim ki, umut'u fenerbahçe almış olsa, "adamlar kaliteli yerlileri topluyor bizim yönetim nerede!!!!" diye bağırmaya başlayacaklar. bir de aynı adamlar "yerli oyuncu kalitesi", "galatasaray'ın yerli transfer politikası" vs. gibi konulardan dert yanıyorlar ya, hakikaten hayran kalmamak elde değil.

    yönetim ne yaparsa yapsın, kendi istekleri dışında hiçbir karara saygı duymayan, yönetim veya teknik ekibin aldığı kararlar üzerine hiç düşünmeden eleştirebilen bu insanları memnun etmenin yolu yok ve sözlükte olaylara bu şekilde yaklaşan yazarların sayısının giderek artması beni endişelendiriyor.

    diğer platformlardan, forum ve haber sitesi yorum köşelerinden farkı olmalı var bu sözlüğün. fakat üzülerek söylüyorum ki, bu fark giderek kayboluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın