• 359
    öncelikle bilinmesi gereken bir durum var. lebron james'e loser sıfatını takan gs sözlükteki "lebron düşmanları" değil. dünyanın her yerinde -özellikle amerikan basınında- sıklıkla yer bulan bir terimdir. "ben sana vezir olamazsın demedim adam olamazsın dedim" misali, ben ona "bir maçta 60 sayı atamaz" demiyorum. bu mantıkla oynarsa her maç 50 sayı atması da içten değil. ama biri ona anlatmalı, basketbol takım sporudur. top hep onun elinde olursa ribauntu asisti sayıyı o atmayı düşünürse bir zaman sonra takım arkadaşlarında mental tembelliğe neden olur. ve tek başına savaşıyormuş gibi gözükmeye başlar. aynı şeyleri cavs'da da yapmaya çalıştı. takım nispeten daha güçsüz olduğundan beter hale geliyordu. o ibretlik orlando serisini unutmam (cavs'dayken konferans finalinde) son maç yerde sürünerek yarı sahayı geçiyordu. üç adıma çıkarken 2 adımda gücü bitiyordu. eğer bu oyun tarzını değiştirmezse daha beter olaylar görecek. wade gibi bir adam bile bitikleri oynuyor. bunun sebebi topu eline hep lebron'un alması.

    şampiyonluk ümitlerine gelince bu sezonda bu hayal. çünkü yıllardır nba'de geçerli olan bir kural vardır. eğer şampiyon olacaksan bunun yolu uzunlardan geçer. nba tarihinde dominant, ribaunt alan uzunu olmayan hiç bir takım şampiyon olamadı. miami'nin pivotu yok (olanlar gs'da bile oynayamaz) ve bu haldeyken bile gene pivotsuz olan boston'u zor elediler. okc gibi uzun rotasyonu güçlü ve westbrook-durant-harden gibi dış atıcıları olan bir takımdan 1 (yazı ile bir) maç almaları bile büyük mucize olacaktır. finale kalmalarındaki en büyük şans bulls'un sakatlıklarla boğuşmasıydı.

    sonuç olarak miami nba finaline kaldı diye lebron'un winner olduğunu düşünüyorsanız allah işinizi rast getirsin. fiziksel özellikleri bu kadar üst düzeyde olan, manda boğacak gücü olan adamın kafasının bu kadar az çalışması, kendini ispat edeceğim diye işi tek kişilik showa dökmesi, ne yazıkki uzun soluklu serilerde bir işe yaramıyor yaramayacakda. çünkü hepimizin bildiği gibi basketbol takım oyunu ve lebron o takım oyununu bozan en büyük parça
App Store'dan indirin Google Play'den alın