• 62
    televizyondan izlemesi güzel olan olay. ama gidip de asla yerinde bir tenis maçı izleyeceğimi sanmam. nedeni de bazı entrylerde olduğu gibi tribün olmaması, rakibin konsantrasyonunu bozmaya izin verilmemesi. halı saha maçını izlemeye giderim de bunu yerinde izlemem açıkçası.

    ha bu ülkenin dünya çapında tenisçi çıkarma peşinde olduğunu da sanmıyorum. sanırım bir tek türkiye'de var bu denyoluk. toplumun genelinin sevmediğini bildiğin halde akla gelecek her sporda neden iyi değiliz diye sormak sadece bize has. kasma gülüm bu kadar. belki çıkar ileride iyi sporcular. sokakta sor bakalım tenis nasıl bir spor diye o ne lan diyen bile çıkar. basketbol, futbol de belki kitabını yazar belki çat pat anlatır. farkındalık ve beğeni meselesi bu.

    benim çevremdeki insanların çoğu tenis maçı görünce kanal değiştiren tipitipler. şimdi bu adamlara zorla sevdirebilir misin bu sporu? zor iştir. toplumun geneli de böyle zaten. eğer belli bir güruh bu sporu içten sahiplenir bir kamuoyu oluştururlarsa, hafiften bir kitleleri olabilir. en azından bu işler böyle yürür. bu ülkeye futbol ilk geldiği zaten üç beş tane adam vardı. kabul gördü sevildi bu spor ve tuttu.

    türkiye'de tenis böyle bir süreçten geçmemişse ya o süreci sahiplenenlerde bir sorun var, ya da gerçekten bu toplum bu sporu sevmiyor. her olayda zaten böyle ülkeden dünya çapında sporcu çıkar mı diye sormak abesle iştigal.

    bence ilk soru "bu spor bu milletin ne kadar sikinde?" olmalı. o zaman bir şeyler değişir belki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın