• 1763
    yine yeni yeniden taraftarın arkasına saklanan,
    herkesi ve her şeyi suçlayan ancak kendisine dönüp bakmayan,
    3. sınıf faşizan örgütlenmelerine yakışacak ucuzlukta mottolar ve sloganlarla bezenmiş bir açıklama yapmışlar.

    ezeli rakibimiz fenerbahçe başarı için, ezeli rekabette öne geçmek için, "en büyük biziz" hissiyatını oluşturacak kimliği oluşturabilmek için karanlık yollara sapmış, ve milyonlarca insanı da peşinden sürüklemiştir.
    o insanlar bugün maç kaybedince polis arabası deviren, stadı yakıp yıkan, önüne gelen herşeyi ve herkesi tehdit eden bir gurüh haline gelmiştir.

    yıllardır süregelen ve zihinlere "kore lideri" edasındaki aziz yıldırım posterleri, fenerbahçeliliği herşeyin önüne koyan marşlar ve sloganlarla pompalanan bu yoğun propagandadan beyni erimemiş fenerbahçeli arkadaşlardan beklentim çok büyük.
    belki yakın belki uzak gelecekte bir gün, yalnızca bu arkadaşlar sayesinde, fenerbahçeli bir çocuk dönüp tarihe temiz bir zihinle bakınca, babalarının bugünlerde içinden çıkmamak için direndikleri toplumsal histeri karşısında şok olacaklar.

    ve bir daha üç beş mafyatik tipin hayatta değer verdikleri bir şeyi ellerinden alıp kendi oyuncağı yapmasına izin vermeyecekler. ve belki o zaman fenerbahçe bir "cumhuriyet" olmayacak, ancak bir "demokrasi" olacak.

    yazık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın