• 121
    --- alıntı ---

    kulüp yöneticisi olmak, koç ailesinin daha önce de gündemine gelmiş ve sorun yaratmış bir konu. suna kıraç, yıllar önce, kamuoyuna yansımış bu konuyu, biyografisinde ayrıntılarıyla anlatıyor. bu kez konu galasaray:

    “inan'ın yaşamına ve tercihlerine her zaman saygılı oldum. onun sadece bir isteğine karşı çıktım ve muhalefet ederek engellediğim tek konu galatasaray oldu. bugün galatasaray'ın 'duayen' isimleri arasında adı geçen inan'ın gs futbol kulübü başkanlığına ben engel oldum.

    1979'da selahattin beyazıt, galatasaray başkanlığı için listesini hazırlarken inan'a 'galatasaray'da bir ilke daha imza atalım. listemiz seçildiğinde sen başkan olacaksın, ben de yönetim kurulu üyeliği yapacağım. çünkü değişik yapıda bir adamsın ve galatasaray'a faydalı olabilirsin' demiş. inan heyecanla eve geldi. rahmetli abdi ipekçi'nin söylediği bir söz hep aklındaydı. abdi bey, 'bana bir gün başbakanlık teklif etseler, bir de galatasaray kulübü başkanlığı teklif etseler, galatasaray kulübü başkanı olmak isterim, başbakan olmak istemem' demişti. o da bir galatasaraylı'nın ulaşabileceği bu en güzel mevkinin heyecanını duyuyordu. konuyu akşam yemeğinde açtı. ona sadece 'böyle bir şey yaptığın takdirde ayrılırız, boşarım seni' dedikten sonra yemekten kalktım ve uyumaya gittim. inan öylece kalakalmıştı.

    inan bu sert çıkışımı işyerinde yaşadığım bir tatsızlığa yormuş. ertesi sabah kahvaltıda konuyu yeniden açtı. son söyleyeceğimi dobra dobra baştan söyleyerek konuşmaya başladım. dedim ki:

    'öncelikle bir maç kazanacaksınız, herkes pohpohlayacak, ama kaybettiğiniz takdirde de herkes küfredecek. dolayısıyla bu küfür nedeniyle benim aileme de küfür edecekler. koç'la galatasaray birbirine karışır hale gelecek. sana para kasası gözüyle bakacaklar. alt tarafı 11 kişinin arkasından koşan bir adam durumuna düşeceksin. ben bunu yanlış görüyorum. buna girme. kaldı ki çok popüler bir isim olursun ki aile bunu istemez.'

    inan'ın bütün hayalleri yıkılmıştı. sonraları bu tepkime hak verdi. selahattin beyazıt inan'a gönül koydu ancak her işte bir hayır olsa gerek ki inan'ın galatasaray camiasındaki vakıf faaliyeti ve etkinliği bu süreçten itibaren başladı.”

    --- alıntı ---

    http://t24.com.tr/...an-seni-bosarim/5178
App Store'dan indirin Google Play'den alın