• 13
    sanıyorum ki yanlış anlaşılan, karıştırılan şu; ülkenin seçilmiş başbakanı, ismi hiç önemli değil kim olursa olsun, tt arena'ya örneğin, galatasaray'ın avrupa kupasındaki bir maçını ya da sıradan lig maçını izlemeye, stadyumun açılışına, milli bayramlar ya da tüm yurdu ilgilendiren bir konu kapsamında düzenlenen törene,etkinliğe katılmaya gelir o zaman tabi ki protokolden bahsedebiliriz. kulüp başkanından başlayarak, yöneticilerin başbakanı karşılaması gerekir çünkü oraya gelen kişi partisini temsilen orada olmaz tüm ülkenin başbakanı olarak oradadır.fakat ak parti'nin istanbul il kongresi'nden galatasaray yönetim kuruluna ne! tüm yönetim ve teknik direktör tam tekmil kapılarda ''ak parti genel başkanı'' erdoğan'ı karşılamaya gelmiş. erdoğan, tüm ülkeyi temsilen değil sadece partisinin kongresine katılmak için arena'da. normal şartlar altında, bir stadyumda tepki gören başbakanın bunu, elindeki devlet imkanlarını kullanarak ya da kasıtlı olarak bu imkanları kullanmayarak kendisine tepki gösteren takımın taraftarlarını ve kulübü cezalandırması düşünülemez. tam yeni stat yapıldı, artık insanca gidip-gelebileceğiz diye sevindiğimiz nokta da gidiş-dönüş çilesi belki de aratarak halen sürmekte. devletin imkanlarıyla bu sorun en fazla 1 ay içerisinde çözülebilecekken 2 seneye yakın bir süredir neredeyse tek çivi çakılmış değil çözüm için. bu sorunun çözümü için yapılması gereken, bulunabilecek ilk fırsatta hatta fırsatlar yaratılarak minnetimizi belirtmek, iktidar yalakalığı yapmak olmamalı.

    ak parti bu kongresini neden tt arena'da yaptı? bence ilk sebebi, stadın bulunduğu yer itibariyle istanbul'un birçok noktasına makul uzaklıkta olması.örneğin kadıköy daha 'lokal' bir bölge, inönü ise akp'nin şatafatlı kongresi için fazla ufak ve gösterişsiz kalırdı. ayrıca tartışmasız en modern ve konforlu stadyum olduğu için parti mensuplarının rahatı düşünülmüş olabilir. bu tamamen benim fikrim olmakla birlikte, toki marifetiyle yapılan bu stadyumu ak parti mensuplarına ''işte bakın burası bizim eserimiz'' demek için bura seçilmiş olabilir.yoksa arkasında ince bir mesaj aranmamalı.

    ''ev sahibi olduğumuzu belirtmek için gitmişler'' demek bence aşırı iyimserlik olur, her yapılan konser, gösteri,toplantı için yönetim kurulu ve fatih hoca o halde, hep orada hazır olmalı. aynı durumu faraza, başka bir partinin kongresinde görmek mümkün olacak mı? erdoğan'ı karşılamaya gelen yönetimin amacı; bağlılık ve minnet gösterisinde bulunup, erdoğan'ın lutfuna mazhar olabilmek, geçmişteki hataları(!) telafi edebilmektir. kulübün çıkarlarını korumak adına başbakanı _daha doğru bir deyişle akp genel başkanını_ kapılarda karşılamak zorunda bırakan bir anlayış son derece vahim, bunu tasvip eden kişiler ise hepsinden daha vahimdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın