resim
Gökhan Töre
Takım:-
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:32
Boy:1.76
Uyruk:Türkiye
  • 225
    sol ayağı öncelikli olmak üzere iki ayağını da kullanabilen bir oyuncudur. öncelik sırasına göre sağ kanat, ofansif orta saha ve sol kanatta oynayabilmektedir.

    bu sezon hamburg ile ligde 16'sı ilk on bir olmak üzere 22 maçta görev almış, 10 maçta 90 dakikayı tamamlarken 6 kez kenara alınmış, toplamda ise 1478 dakika sahada kalmıştır. 2 kez sarı kart ile cezalandırılmış ve 6 asist yapmıştır.

    kupada ise iki maça ilk on birde başlamış, birinde 90 dakika süre almıştır.

    ligde görev yaptığı 22 maçın 17'sinde sağ kanatta, 4'ünde ise sol kanatta görev yapmış, 1 kez de partner forvet olarak oynamıştır.

    kupadaki maçların her ikisinde de sağ çizgide görev yapmıştır.

    sonuç olarak kendisi aslen bir sağ kanat oyuncusu olup elbette rotasyon gereği maç içerisinde duruma göre sol çizgiye kaymakta, lakin nadiren sol çizgide maça başlamaktadır.

    bu bağlamda kendisi üzerine transfer tahmini yürütürken ve ilk on bir şemaları hazırlanırken bir sağ kanatmış gibi düşünülmesi daha yerinde olacaktır diye düşünüyorum. zaten kendisi tarz olarak arda turan gibi ters ayakla kanattan içeri kateden bir oyuncudur. sol ayaklı olduğundan dolayı önyargıyla kendisini sol kanat gibi bence düşünmemeliyiz.

    son olarak önümüzdeki yaz transfer döneminde kendisine ek olarak daha sol kanat orijinli bir futbolcu muhakkak takıma katılmalıdır.

    hamit altıntop gibi her özelliği ile tam bir 4-4-2 sağ kanadı, gökhan töre gibi hücum gücü daha yüksek, sıkışan maçları açabilecek ve içeri katetme yeteneği olan modern bir çizgi futbolcusu ile aydın yılmaz gibi harika bir 3. sağ kanat yedeği ile bu kulvardaki blok tamamlanır görüşündeyim. hatta colin kazım-richards bile duruma göre ek olarak kadroda tutulabilir, sağ çizgi ve partner forvet açısından çok yönlü bir alternatif olarak kadroya zenginlik getirir. unutulmasın ki yekta kurtuluş da 4-4-2 dizilişinde sağ kanatta pekala görev yapabilen bir oyuncu olup en başta orta sahanın merkezinde oynamaktadır.

    sol kanat ise birinci (yıldız) ve üçüncü (gelecek vaadeden) bir isme ihtiyaç duyuyor. keza engin baytar yedek kalıp orta saha merkezi için de bir alternatif olur, albert riera satılır, emre çolak ise asıl mevkisi olan orta sahaya bu sefer yedek olarak döner diye düşünüyorum.

    edit: hadi sol kanadın üçüncü yedeği culio olsun, yine de yıldız bir isim transfer etmek şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın