• 75
    hep kendimizi dinledik kendi yazdıklarımızı okuduk.son olayları fenerbahçe taraftarları nasıl değerlendiriyor bilmek ister misiniz?
    --------------------------------alintidir---------------------------

    sabir tasimiz catladi!

    onlar umidin dusmanidir.

    meyve caginda agacin, serpilip gelisen hayatin dusmani.

    o topraklarda nasıl bir kimyasal karisim vardır ki; gencecik cocuklardan canavar, bebeklerden katil yaratmaktadır. fatih terim'lerden, bulent korkmaz'lara, hasan sas'lardan, sabri'lere, emre'lere, ayhan'lara, arda'lara, uzanan bu cizgide her nasılsa kendini koruyabilmis ergun penbe'ler ancak istisna olusturabilmistir.

    kaliteli turk medyamiz, gunlerce ortami gerdi, gerdi, gerdi, yine gerdi.
    bunlara alistik dedigimiz noktada, cirkefligin fendi, sagduyuyu yendi!

    - hep provoke, tam provoke, sahaya giren holigan, rakip takimin 55 numarali oyuncusu, macin basindan itibaren niyetini belli etmeye basladi. takim arkadasi emre r.carlos'a tekme attiktan sonra faul veren hakemin uzerine insanalti bir cabayla saldirdi. bunu ikinci kez yaptiginda da arkadasca uyarilacagi bir hareket olarak kabul edildi. emre belezoglu ile bir faul pozisyonu sonrasi yasadigi girtlak sikma operasyonu her ikisine sari kartla gecistirildi. emre belozoglu'nun uzerine oynamasi icin tribunden en bagnaz fanatik gelse daha insanca davranirdi.

    - hep fenerbahce'ye isleyen adalet; selcuk'un yaptigi faulde sari kartla kendini gosterirken, karbon kagidindan cikmiscasina yapilan e.asik, b.ozbek faullerinde kacti gitti... emre'ye yapilinca kacan adalet, emre yapinca tehlikeli bolgeden endirekt serbest vurus olarak kendini yine gosterdi.

    - elbetteki c.lincoln aldatmaya yonelik kendini yere attiginda, ustune ustluk kesintisiz 10 saniye el hareketi ile kart isterken, adalet kisa bir mola vermisti.

    hadi oyuna hakim olamayan, ya da baskalarinin hakim oldugu bir hakem olsun.

    buna da dayanalim ama, tribunlere hos gorunmek icin dısaridaki sozde arkadaslarimiz, gelsinler bize de kufretsinler... her pozisyonda 55 numara insanalti bir tavirla bogazimiza sarilsin, agzindan salyalar sacilsin, oburu gelip ayagimiza bassin... yetmesin bir daha, bir daha bassin!..

    butun sabir taslari sonunda catlar!

    neye ve kime hizmet ettigi belli olmayan hakem zamaninda ve hakedene, adil olani uygulasaydi gelismeler boyle olur muydu?

    sezon basindan itibaren taraftarini bir hayalle uyutup yarattigi "kadikoy'e metrobusle gelme" sartlanmasinin hayal kirikligina donusmesini engelleyemeyen, yillardir yenemedigi fenerbahce'yi yenmek icin her yolu mubah sayan yonetiminin gaziyla saldirganlasan oyuncu ve taraftari tum sporseverler ibretle izlemistir.

    ozhan canaydin doneminde ali sami yen stadi'nda baskanimiza yapilan agir kufurlu tezahuratlara yillarca cevap vermeyen, fenerbahce taraftarina "bana niye kufur etmiyorlar" dedikten sonra hakettigi(!) cevabi alan bu camiaya sesleniyoruz:

    bizim sabrimizi mi olcuyorsunuz?..

    son yillardaki iki takimin karsilasmalarini yeniden izleyen hicbir namuslu insan (elbette ki ulkemizin sosyolojik kosullarindan kaynaklanan ve onlenmesi kolay da olmayan munferit olumsuzluklari saymazsak), birinin cagdas bir ortamda spor musabakasi, digerinin ise arenada gladyatörler kapismasi olarak sekillendigini inkar edemez.

    buna ragmen basta arda olmak uzere, medyanin tellallari "her stadda ayni seyler oluyor, her yonetim ayni seyi yapiyor" nidalarini utanmadan, sikilmadan nasil soyleyebilmektedir?..

    bizden, ozhan canaydin'a yaptigimiz gibi "cok istiyorsaniz al iste, oyle olmaz boyle olur" dememiz mi beklenmektedir?

    biliyoruz ki, ayni senaryoyu oynamaya devam edeceksiniz.
    filmin adi "yavuz hirsiz"
    biz bu filmi seyretmeyecegiz, kabul etmeyecegiz.
    oyuna gelmeyecegiz ve catlayan sabir tasimizin tezahurlerinden dolayi gereken ozru dileyecegiz.

    ama hic bir futbolcumuzu ac kurtlara, yavuz hirsizlara, organize islere kurban etmeyecegiz..

    sizlerin bu hoyratligi, bu kendini bilmezligi, bizim baltalarimizi topraga gomup, ulkemiz turlu turlu acilarla bogusurken, onlara baskaca acilar yasatmamak duyarliligimızdan doğan bosluktan kaynaklanmaktadir.

    ama bu ulkede tokadi hakedenlere, gerektiginde en sertini atacak gucumuzu kullanmama sabrimizi kimse daha fazla zorlamasin.

    sen, fenerbahce futbolcusu; basina gelenleri, arkadaslarinin ugratildiklarini hicbir zaman aklindan cikartma ve kalan butun maclarda bu yasananlarin verdigi hirsla mucadeleni terinin son damlasina kadar ver. sezon boyunca yapilan tum haksizliklar icin, haksizliga ugrayan arkadaslarin ve en onemlisi cubuklu forman icin!..

    sen, fenerbahce taraftari; yasanan butun olumsuzluklarin hesabini kendi insanindan cikartma zamani degil.

    simdi, bunca provokasyona, duzmece oyuna, sonucu cok onceden belirlenmis senaryolara bas kaldirma, futbolcuna, teknik ekibine, kulubune her zamandan daha fazla sahip cikma zamani. bu bilincle, bundan sonra oynanacak maclarda kendini daha fazla gosterme zamani.

    ve fenerbahce spor kulubu'nun degerli yonetim kurulu, baskanimiz sn.aziz yildirim...

    bu ulkede yasalara, kararnamelere, kurallara riayet eden sizden baska kulup goruyor musunuz?.. elbette sizler de uymayanlarin safina gecin demiyoruz. ancak, bu kulubun, bu oyuncularin, bu taraftarin, herseyden onemlisi cubuklu formanin sahipsiz olmadigini gostermenizi istiyor; bekliyoruz.

    degerlerimizi kurda, kusa, cakallara yedirmeyin!

    artik yeter!

    ---------------------------------------alintidir------------------------------------------------

    ben diyecek birşey bulamıyorum...

    edit: ben bu yazıyı fenerbahçe tarafı ne düşünüyor diye buraya koydum. of'luk ya da on'luk birşey yok ki burada. düşünce mekanizmanızı gerçekten merak ediyorum nasıl işliyor!

App Store'dan indirin Google Play'den alın