resim
Cristian Eugen Chivu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Inter U19
Yaş:43
Uyruk:Romanya
  • 36
    galatasaray'ın bu sezonki en büyük sorunlarından biri stoperlerinin geriden oyun kurmaması. hatta oyun kurmayı geçtim semih önü bomboş olmasına rağmen ileri top sürmüyor. böyle olunca ne oluyor? melo geri geliyor(bazen selçuk) topu alıyor geriden ve ileri doğru top sürüp oyun kurmaya çalışıyor. melo geri gelip topu aldığında ne mi oluyor? o zaman selçuk melo'nun bölgesine kayıyor. haliyle emre ve enginde yanlardan geri kayıyorlar böylece forvet hattı ile orta saha arasında 20 metre mesafe oluşuyor. oysa futbolda artık hatlar birbirine yakın olmalı.

    bunları nedne ve ısrarla bir çok defa anlatıyorum. çünkü galatasaray'ın cl'de başarılı olmak için acil bir stopere ihtiyacı var geriden oyun kuracak potansiyelde biri. yerli olarak ömer toprak yabancı olarak chivu bu beklentiyi nispeten karşılayabilir. cl maçlarında sağ stoper ujfa sol stoper chivu oynayabilir. böylece kadroda chivu olduğu için eboue'nin afrika kupasına gitmesi ve/veya sahatlık ceza durumlarında ujfalusi sağ bekte oynayabilir. aynı şekilde hakan'ın oynamadığı zamanlar hücum orjinli ozan ipek (alınacak sanırım büyük ihtimalle) sol bekte oynadığında chivu gene sol stoper oynamasına rağmen ozan'ın boşluklarını dolduracak yeterliliktedir. melo ve selçuk'un esas görev yerinde oynadıklarından daha dinç oalcaklarından ve forvetle mesafenin kısalmasından bahsetmiyorum bile.

    seversiniz sevmezsiniz bilmem. ki herkes seviyordur sanırım ama semih şu an için önemli maçlarda zayıf halka olrak duruyor takımda. tabii ki hata yapa yapa gelişecek ama o hataları ligde yaparsa telafisi var. bu yüzden ligde o deneyimi kazansa bile cl maçlarında ujfalusi-chivu tandemi takım için çok iyi olacaktır.

    chivu tanım itibarıyla cehc gibi kask takan sert şutları frikikleri olan kesici mücadeleci ve topu oyuna sokan bir sol stoperdir. galatasaray'ımıza cuk oturacak isimdir. alınabilme ihtimali varken alınmaması büyük hata olur. transferi için her türlü şartı zorlamak gerekli. interdeki son 2 sezonunu saymayın. mourinho gittiğinden beri interde kim performansını sergileyebiliyor ki
App Store'dan indirin Google Play'den alın