• 238
    3.torbadan katilma ihtimalimizin anli sanli tarihimizle uzaktan yakindan ilgisi yoktur. neden ? derseniz ;

    platini'nin gelisi ve onun da " sl'de yeni yuzler gorelim " fikri ile sl elemelerinde yeni duzenlemeye gidildi. eskiden elemeye katilan tum takimlari kura cekimine seri basi - seri basi degil seklinde sokup eslestiriyorlardi ama artik iki ayri yol (path) var . biri sampiyon olanlar yolu (champions path) digeri ise sampiyon olmayanlar yolu (non-champions path)

    burada ana fikir su ; mesela belarus sampiyonu oluyor adam ama puani dusuk oldugundan seri basi olmuyor ve elemelrde tottenham ile veya at.madrid ile eslesiyor. simdi bu takimin bu sekilde onlari eleyip de sl'ye girme ihtimali cok az ve bu sebeple de champions path'i devreye soktular. artik belarus sampiyonu olan takim, ulkelerinde sampiyon olmus ama onlar gibi direk katilamayip elemelere gelen takimlarla eslesiyorlar. misal ; polonya sampiyonu ne bileyim makedonya sampiyonu , malta sampiyonu vs.

    non-champions path'a gelirsek burada da sampiyon olamayanlar eslesiyor. mesela ingiltere 4.su ile almanya 4. su, italya 3.su ile ispanya 4.su ne bileyim turkiye 2.si, yunanistan 2.si hepsi bu torbaya seri basi ve degil seklinde koyulup eslesiyor.

    simdi bunu anli sanli tarihimize baglayacagim. eger eski sistem gibi olsaydi bizim 3.torbadan katilma ihtimalimiz yoktu ama bu sisteme gore bizden daha dusuk puanli takimlar champions path'tan gruba kalacagii ve bizden yuksek puanli takimlarin birkacinin birbiriyle eslesip , non-champions path'ta birbirini yiyecegini dusundugumuz zaman 3. torba ihtimalimiz ortaya cikiyor.

    saygilar efenim....
App Store'dan indirin Google Play'den alın