• 67
    öncelikle vizeye denk geldiği için maçı izleyemedim. yapılan yorumlar kötü oynadığımız yönünde. 2-0 işi büyük ölçüde bitirecekken takımdan böyle bir kötü oyun beklemiyordum. hala seriyi geçeceğimizi düşünüyorum, çünkü şampiyon olacağız. ancak takıldığım bir kaç nokta var onlardan bahsetmek istiyorum.

    beşiktaş karşısındaki 2 maçta 12 oyuncumuzun tamamı forma giymiş. her zaman deriz dar rotasyon sıkıntılıdır, geniş rotasyon her zaman büyük avantajdır diye ama bu normal sezon için geçerli. normal sezonda ligiydi,kupasıydı, avrupaydı derken elinizde ne kadar oyuncu varsa o kadar avantaj oluyor. ancak playoffta rotasyonu biraz daha kısmalıyız bence. şu aşamada sakatlık dışında kullanılabilecek oyuncu sayısını 8 ya da 9’a çekmek daha mantıklı. geniş rotasyonda ideal beşi bir türlü yakalayamıyorsunuz veya ancak maç sonu yakalayabiliyorsun onda da iş işten geçmiş oluyor. tofaş serisinin 2.maçında tutku önderliğinde bir 5 ile sahadaydık ve son çeyrekte o sayede maçı çevirdik ama daha üst düzey rakipler karşısında 1 çeyrek yeterli olmayabiliyor.

    beşiktaş serisinin ilk maçında savovic en az sürelerden birini alırken 2.maçta en çok süre alanlardan biri. rakibi şaşırtmak vs. açısından belki düşünülebilir ama sezon boyunca ne verdiği ve ne vereceği artık bir nebzede olsa belli olan savovic'e şu kritik dönemde bel bağlamak bana doğru gelmiyor. iyide bir maç çıkarmış ama istikrarına güvenebilecek miyiz ya da bir sonraki maç yine 20+ dk alacak mı? 8 ya da 9 kişilik bir rotasyonla, iyi yapabildiğiniz hücumlarda ısrar etmek, sürekli yeni çözümler üretmek adına ilk 5’i değiştirmekten daha akıllıca sanki. oyuncular böylelikle saha içinde hata korkusu,değiştirilme korkusu olmadan biraz daha özgüvenle oynar. yine maç içi sıkıntılara göre diğer oyuncular kullanılabilir ama playoff yarı finalinde 12 kişinin süre alması oyun düzeni anlamında sıkıntıda olduğumuzu gösteriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın