• 2
    gerçekleşmesi çok zor bir bir oluşumdur. efes pilsen spor kulübü 1976'da kurulup türk basketbolunun lokomotifi olmuştur. şirketin spor yatırımlarının sponsorluklarının en büyük parçasıdır.
    marka, olası bir birleşme ile yıllarca kazandığı birikimin çoğunu kaybedecektir. şirketin sahibini, tuncay özilhan'ın koyu beşiktaş'lı olması, markanın en değerli varlıklarından birinin değerini düşürmeye yeterli bir gerekçe değildir.

    ülker spor kulübü ile fenerbahçe birleşmesi ile ülker spor sektöründe tamamen bir strateji değişime gitmiştir. spora aktarılan bütçe azalmamış sadece yatırım şekli değişmişti. fakat anadolu efes'te durum çok daha farklı, spor kulübü çok daha kurumsal ve bir gelenek oluşturmuş durumda. ayrıca spor kulübü, şirketin avrupa markası efes pilsener'in satışlarına çok yardımcı olan bir mal varlığı.

    sonuç olarak olası bir birleşme anadolu efes açısından çok büyük değer kaybına neden olur, beşiktaş açısından ise çok ve çok değerli bir anlaşma olur. hem eurolegue bileti almak ile kalmaz, anadolu efes'in büyük bütçesinede sahip olabilir. ayrıca, 2011-12 sezonu başında yaşanan sponsor bulamama gibi sıkıntıları uzun yıllar yaşamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın