• 2213
    tum turkiye'de rakiplerinin kendisine karsi tutusmasinin sebepleri cok nettir. en basti haliyle oncelikle futbolda yaristaki muhtemel rakipleri her sene kagit ustunde; fenerbahce ve besiktas'tir.

    fenerbahce; malum sorusturma sureci, turkiye'de yakayi sozde kurtarsa da avrupa'dan men yeme olasiligi cok fazla. eger avrupa'dan okkali bir men yerse 5 yil falan buyuk cokuse gececektir. alabilecegi futbolcularin kalite-fiyat olayi ciddi dibe vurur. kulup ekonomik olarak 'guclu' deniliyor ama net rakamlar aciklanmiyor ne olup bittigi ki hicbir turk takimi 5 yil men yedikten sonra o surede kendine gelemez ne ekonomik ne sportif olarak. anadolu'dan yabanci toplayacagi gunler baslar ki dusunun sonunu.

    besiktas ; demiroren'in attigi kazik cok kotu duruma soktu kendilerini. oyle kolay temizlenecek bir olay degil bu, baskanlari bile iyimser konusurken dahi en az 2 yildan bahsediyor, sadece demiroren'e borclari 100 milyon euro, mass odeyemiyorlar, uefa'ya resmen yalvardilar tamam ekonomimizi duzeltecegiz zaman verin diye. kimseyle transferde yarisa girme sanslari yok, cunku dusunelim gittiler pahali isimler aldilar uefa demeyecek mi 'sen benimle dalga mi geciyorsun, duzeltecem dedin parayi oraya harcadin yine ekonomin kriter disi, gelme avrupa'ya diye', bu olum demek sanirim. kaldi ki bahsettigimiz kulup su an yabancilarina para odeyemedigi icin soz geciremeyecek kadar kotu duruma gerilemis, o transferleri yapmasi da zor, mucize yaratip yapsa bile son sezonlarda oldugu gibi randumanli oynatmasi mumkun degil.

    trabzonspor - bursaspor ; istanbul, galatasaray, ekonomi gibi kriterlerle hele ki avrupa'da birseyler basarirsak bize direnmeleri cok zor, hem oyunculari elde tutma neticesinde hem ligde mucadele acisindan.

    ve gelelim

    galatasaray ; tum sartlar bu yondeyken, galatasaray oturakli bir iskelet, rakipleri kivranirken avrupa'ya -kendi pisligi yuzunden- gidememe gibi bir durumu yok, demektir ki belli bir siralamada dahi girse avrupa'ya gidecek, yillik en az 20-25 milyon euro fark atacak rakiplerine avrupa gelirinde, yerli-yabanci transferde ilk tercih olacak, fiyat-kalite ivmesi digerlerini katlayaca duzeye gelecek, digerleri belki de zarardan zarara kosarken galatasaray ekonomide en pozitif kulup statusune gececek. bunlar gibi bircok sebeple hele ki basinda akli basinda insanlar olursa ki su an sukurler olsun oyle, ligi adeta samar oglanina cevirme ihtimali cok yuksek, sampiyonlar ligi bir yana avrupa ligi seviyesinde bir takimla dahi bu ligi fena bitirir. bu sadece men edilen yillarla kalmaz acilan makas belki de galatasaray'in indirilemeyecek bir tahta ebedi oturusunu simgeler.

    bunu kim istemez? rekabet dedikleri seyden para kazananlar. kim istemez? futbolun 'zevki kacar' zihniyetindeki tuccarlar. cozum ne 'ya fener kurtulur ya da bu sureci engellemek icin herkes yanar'. iste tek dertleri budur bu 'anti-avrupa kupaci' kanatin.

    simdi ne olursa olsun gitmeliyiz avrupa'ya hukuk, bilmem ne her yol denenmeli bu surec abartili ya da uzak birsey degil. uefa cidden ceza verecek turk medyasi saka gibi gorse de. vermezse daha once yaptirim yaptigi ulkelere aciklayamaz, kaos olur, fifa bile kabul etmez bu isler oyle kolay degil. onemli olan artik turk futbolu degil, galatasaray'in kendi menfaatleri, turk futbolu oleli aylar oldu cunku, onemli olan altinda ezilmemek bunun. biz gidelim avrupa'ya bu adamlarin da en buyuk korkusu kabusu o, gerisi hikaye.

    cunku ligden dusmeseler de cezalarini cekmis olacak bu sekilde galatasaray'ca ezilerek hem de ebedi olarak. bundan kacmaya calisiyorlar bizi pislige cekme cabasiyla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın