resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 1452
    dünya çapında bir stoper olabilir ama öncelikle
    -pozisyon alma konusunda kendisini biraz geliştirmeli. her topa hemen atlayıp almaya çalışıyor. bunu yapamazsa geride çok büyük boşluklar bırakıyor. rakiplerini çok yakından takip etmeye çalışıyor bu da süratli oyunculara karşı zor anlar yaşamasına neden oluyor.
    -fiziği zayıf kalıyor biraz daha güçlenmeli.
    artılar ise yaşına rağmen çok fazla:
    - öncelikle topu oyuna hiçbir zaman şişirerek sokmayı düşünmüyor. bu özelllik türkiye'de yetişen defans oyuncularının en büyük hastalığıdır. (bkz: gökhan zan), (bkz: servet çetin),(bkz: ibrahim toraman)
    - kesinlikle gözü çok kara sakatlanırım korkusu olmadan kafasını, ayağını her yere sokabiliyor.
    - türkiyede yetişmiş defans oyuncularından en büyük farkı bence çok az faul yapması. oyun stili (her topa ilk hamleyi yapmak için atlaması) buna cok uygun olmasına rağmen topları çok temiz alıyor.
    - zamanlama bir defans oyuncusunun zekasını gösterir. bu kesinlikle semihte üst düzeyde. yasına rağmen yıllardır üst düzeyde oynuyormuş gibi.
    - çok soğukkanlı. bu da türkiyedeki defans oyuncularında çok az görülen bir özellik. tamam galatasaray 2011-2012 sezonunda henüz çok fazla baskı yapan, ileride pres yapan bir takıma karşı oynamadı ama bazı maçlarda bölüm bölüm de olsa buna maruz kaldığında hiçbir şekilde heyecan yapmadı, tribünlerin etkisinde kalmadı, tribünlerin gazına gelmedi.
    bu arkadastan çok umutluyum. umarım daha da yükselir çünkü yolun başında henüz. ben de hemşehrisi olarak daha da gurur duyarım.
    edit: imla
    edit2: vejetaryen aslan kardeşim uyardı kafa topları gerçekten mükemmel. cepheden de yan toplarda da hata yapmıyor. vuramıyorsam vurdurmayayım mentalitesi de yok rakibin üzerine dirseğini bastırmadan çok temiz vuruyor toplara. ( sadece bu sezon hugo almeida ya karı bu konuda biraz sıkıntı yaşadığını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın