• 408
    aşağıdaki yazısı ile şikecilere dokundurmuştur. yakında hukuk profesörleri de hukuksuzluktan şikayet edip ağlayacaklar. ha benim için problem değil; hukuka inanmam zira.

    ------alıntı------

    durum hukuki olmaktan çıkmıştır

    açıkça söylemek gerekirse durum hukuki olmaktan çıkmıştır. yapılan değişikliğe rağmen, uygulamalar hukuki olmayıp hukuk dışıdır.

    elbette konuya taraf olarak bakanlar, ya da benim yorumlarımın da taraflı olduğunu düşünenler açısından söylenebilecek bir şey yoktur.

    konuya taraflı bakanlar açısından mevcut durum kendi taraftarı oldukları kulübün korunması yönünde gelişmiş ve böylece görünüşte bir başarı elde edilmiştir.

    oysa konuya tarafsız veya hukuk açısından bakanlar bakımından kayıp büyüktür.

    toplumun adalete bakışı sarsılmış ve adaletsizliğin hakim olduğu, güçlünün dediğinin olduğu ve yapanın yaptığının yanına kar kaldığı anlayışı hakim olmuştur.

    bu durum suçlu oldukları halde korunan kulüp taraftarları açısından da bu şekildedir ve toplum bilinci üzerinde önemli bir yıkım teşkil edecektir.

    üstelik bu hesabın yanlış olduğu baştan bellidir ve tüm yanlış hesaplar gibi simgesel olarak bağdat’tan dönecektir.

    maalesef doğruluğun ve adaletin beşiği olan doğu, bunların yüzünden artık adaletsizliğin ve haksızlığın kol gezdiği yer olarak, batı tarafından yaftalanacaktır.

    buna sebep olanların utanmaları gerekecekse de, bunların utanma duygularının yerinde artık menfaat, çıkar gibi unsurlar bulunduğundan, utanma da bizlere kalacaktır.

    ancak meselenin az da olsa iyi bir yanı bulunmaktadır. bu da kirlinin varlığının temizi net bir şekilde ortaya çıkarmış olduğudur.

    kalamış tesislerinde yazılı olan bir slogan “daima daha güçlü olabilmemizi sağlayan rakiplerimize teşekkür ederiz” şeklindedir.
    bundan böyle de, dürüstlüğümüzü ortaya çıkaran rakiplerimizi tebrik etmekten başka yapacak bir şey yoktur.

    bu beyanlar suçsuz insanları suçlamak için yapılmamıştır, sadece suçları sabit olan kişi ve kulüplerin sanki suçsuzmuş gibi gösterilmesinin toplumu içine sokacağı durum göz önüne alınarak yazılmıştır.

    bu durum kalıcı değildir, bu güne mahsustur, geçicidir. hiç kimsenin özellikle de dürüst insanların yılmamalarını ve inançlarını kaybetmemelerini talep ediyorum.

    yılmayın; dürüstlüğe ve adalete olan inancınızı ve bu yoldaki direncinizi artırın.

    bu inanç ve direnç suçlulara verilecek en büyük cezadır.

    onlar başkaları veya içinde bulunduğumuz sistem tarafından aklanmaya çalışılsalar da, kendilerinin suçlu olduğunu bilmektedirler ve sizinle karşılaştıklarında durumun ağırlığı altında ezilmeye mahkumdurlar.

    haklı ve doğru mutlaka kazanır. bu bir temenni ya da dilek değildir.
    dünya kuruldu kurulalı değişmeyen bir kuraldır.

    “doğacaktır vaad ettiği günler hakkın
    belki yarın belki yarından da yakın”

    diyen akif’in haklılığının bir kez daha kanıtlanması arzusu ile…

    ------alıntı------
App Store'dan indirin Google Play'den alın