resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 1415
    22 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe maçında kimilerince "hatalı" olduğu söylenen gollere bakalım;

    ilk golü baştan analiz edelim; atağın başlangıcında semih, sow ayısını marke ediyor. eboue'nin bir gözü topta, bir gözü hemen yakınındaki caner'de. golü atan ziegler ise yarı sahamızın neredeyse ortasında ve emre ile arasında 4-5 metre var. uzaylı baroni, topu alex'e verdiğinde semih sow'u ujfalusi'ye bırakıyor ve eboue ile arasında açılan boşluğu doldurmak için hareketleniyor. tüm bunlar olurken ziegler, emre ile aynı hizaya geliyor ve emre buna rağmen ziegler'in önünü kapatmayı veya onu rahatsız etmeyi düşünmüyor. alex topu ayağına alıp yüzünü kaleye döndüğü anda da ziegler hızlanarak emre'yi geride bırakıyor, bunu gören semih ziegler'in karşısına çıkmaya çalışsa da 2 saniye geç hareketlendiği için bunu başaramıyor. can havliyle yaptığı son müdahale de yeterli olmayınca golü kalemizde görüyoruz. bu pozisyonda bana göre en az hatalı semih'tir; türk spor basınının ortaya malzeme çıkarması için illa bir kurban bulma zorunluluğumuz varsa bu kişi ziegler'i unutan emre'dir ama onun da canı sağolsun.

    http://img88.imageshack.us/img88/3589/semih1.jpg
    http://img441.imageshack.us/img441/7841/semih2.jpg
    http://img19.imageshack.us/img19/3472/semih3.jpg
    http://youtu.be/B4NMyMGj32M?t=1m19s

    ikinci golde ise "semih hatalı" diyeni allah çarpar ben uyarayım. semih, bienvenü'nün arkasında duruyor ve yine yapması gerekeni doğru şekilde yapıyor. bu anda stoch da ujfalusi'nin arkasında ve bienvenü'nün yere düşerken dokunduğu top stoch'un koşu yoluna pas oluyor. bu esnada maalesef ujfalusi, stoch'tan yavaş kalınca gol de kaçınılmaz oldu. bu arada stoch'un karabükspor deplasmanında yaptığı asist hala hafızalarda yerini koruyor, o asistin, stoch'un attığı tüm gollerle bile kıyaslanamayacağını belirteyim. sonuç olarak semih, bu golde de "direk hatalı" değil.

    http://youtu.be/B4NMyMGj32M?t=10m23s

    ayrıca şuna da değinmeden geçmeyeyim; maçta birçok kritik müdahalelerde bulundu; aklıma gelen ilk pozisyon ise ilk golü yememizden hemen sonra yaşanan bir pozisyonda uzaylı baroni'nin şutunda muslera'dan seken ve alex'in önünde kalması muhtemel topa bir hışımla kayarak üzerine düşen görevi yapması. bu da semih'in maçın genelinde aynı konsantrasyon ile oynadığını ve aklının önceki pozisyonlarda kalmadığının göstergesi. savunmamızdaki varlığı bizler için büyük güven kaynağı.

    düzeltme: anlam bozukluğu
App Store'dan indirin Google Play'den alın