resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 853
    dünya futbolu adına milat olan teknik direktör. bu oyun kendisinden sonra çok sık kamplaşmalara ve kutuplara ayrıldı. bir tarafta oynayanlar* diğer yanda ise oynatmayanlar.
    oyunu oynayanların en bilinen temsilcisi barcelona 2011-12 sezonunda la liga'da real madrid'e karşı, şampiyonlar liginde yarı finalde chelsea'ye karşı çok üstün oynamasına rağmen kazanamayarak iki organizasyonda da havlu attı. real madrid ve chelsea oyunu oynatmayanlar ekolünün temsilcileri konumunda, chelsea'nin geçmişinde mourinho'nun kurduğu sistem, real madrid'de ise şuanda uyguladığı "ne olursa olsun gol yeme fırsatını bulduğunda hücüm et" anlayışı etkili oluyor. mourinho inter'de çalışırken yine aynı görüşle takımını yönetmiş göze hoş gelmeyen bir oyun ortaya koysalar da kupaları kazanmayı bilmişti. yani zamanında internazionale de mou yönetiminde rakibi oynatmama üzerine kurulu oynamıştı ve başarı kazanmıştı.

    bu girdiyi bir anlayışı kötülemek adına yapmadım, geçmişe baktığımızda yaşadığımız süreci yansıttım. amacım ise takımların üzüm üzüme baka baka kararır misali birbirinden kopyaladıkları sistemlere dikkat çekmek istememdir. son senelerde barcelona gibi oynama macerasına girenler 4-3-3'ü benimsedi, takımların çoğu 4-2-3-1'i uyguluyor. önümüzdeki süreçte futbol takımları oyunu oynayarak değilde önemli olanın sonucu almak olduğunu düşünerek daha defansif, keyifsiz futbol anlayışlarına girebilirler buna dikkat çekmek istedim. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın