• 13
    --- alıntı ---

    medyayı özellikle söylüyorum. bir gün evvel hürriyet'te, doğrudan feridun niğdelioğlu imzasıyla bir manşet… doğrudan fırat aydınus'u hedef alan... 'ben gazeteci olacağım' diyecek adama daha birinci gün derler ki, 'yazdığın haberde şu soruların cevabı olacak; kim, ne, nerede, ne zaman, nasıl ve neden.' bir haber yazmış feridun niğdelioğlu, insanda gazeteci olarak utanma olur!
    "denildiği duyulmuş", "denildiği öğrenilmiş!"
    aynı üslupla ben söylüyorum şimdi; "feridun niğdelioğlu'nun bu haberi yazmak için fenerbahçeli yöneticilerden 100 bin lira aldığı ileri sürülüyor!" ileri süren kim belli değil, nerede ileri sürülmüş belli değil, kime ileri sürmüş belli değil. feridun'un haberinde bunların hiçbiri yok. niye ileri sürmüş o da belli değil. birileri birilerine bir yerde demiş ki; "bu fırat aydınus, galatasaray'ı kollar, dikkat edin!"
    sen de hakem fırat aydınus olarak bu haberi türkiye'nin en çok satan gazetelerinden biri olan hürriyet'in manşetinde okuyorsun. nasıl etkilenirsin? bu etkilenme herhalde galatasaray'ın lehine olmaz! işte böyle olur ve 2 tane kırmızıyı çıkaramazsın.

    feridun niğdelioğlu'na dünyanın hiçbir uygar ülkesinde gazetecilik yaptırmazlar. anında o gazetenin genel yayın yönetmeni onu kovar. feridun niğdelioğlu bunları yazmak istiyorsa oturur köşe yazısında altına imzasını koyar ve der ki; 'arkadaşlar bu fırat aydınus'a dikkat edin. bu geçen maçta da şöyle yapmıştı, böyle yapmıştı. bu galatasaray'ın sertliklerine müsaade ediyor. galatasaray da maça sert başlayıp fener'i sindirme taktiğiyle oynayabilir, hakem de bu tezgaha gelebilir.' buna kimse 'bir şey' diyemez; yorumcu özgürlüğü içinde... ama haber yazıyorsan kim, ne, nerede, ne zaman, nasıl, neden... bunlar o haberin içinde olacak. yoksa işte ben aynı üslupla söylüyorum; "feridun niğdelioğlu bu haberi maç öncesi hürriyet'te yazıp hakemi fener lehine etkilemek için fenerbahçeli bir yöneticiden 100 bin lira aldığı ileri sürülüyor!"
    --- alıntı --- *
App Store'dan indirin Google Play'den alın