resim
Dimitar Berbatov
Görev:Forvet Antrenörü
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Bulgaristan
  • 145
    leverkusen yıllarından beri takip etmeye çalıştığım; oyun görüşü, futbol zekası, tekniği, fiziği, pozisyon bilgisi, son vuruşları üst düzey bulgar santrfor. berbatov'un en önemli özelliği şudur; diyelim ki kaleciyle karşı karşıya kaldı ve tek vuruşta gol yapması gerekiyor... o vuruşu ortasahada yan pas yapan bir josico, bir maldonado hatta selçuk'tan aldığı pası muslera'ya göndikten sonra mevkiisine aheste aheste yürüyen bir sabri sarıoğlu rahatlığıyla yapar.

    real madrid'e karşı şampiyonlar ligi finali oynadıkları sezonun( bir ek bilgi; leverkusen grupta bercelona'nın ardında ikinci olmuştu, sonunculukta ise 0 puanlı bir türk takımı(!) yer alıyordu*) sonunda leverkusen'den daha kaliteli bir takıma transfer olsaydı bugün efsane forvetler arasında anılıyordu eminim. toplamda 15 golden fazla atmıştı o sezon, liverpool'a ya çeyrek ya da yarı final maçında bir gol atmıştı, finalde(zidane'ın sol volesi desem herkes hatırlar eminim) de ilk yarının ortalarında oyuna girmiş ve pek de fena oynamamıştı. sir ne yapıp edip aldı ama biraz geç kavuştular(ingiltere'ye gittiği 2006 yazında tottenham menajeri manchester'ın teklifini reddetmesi için uzun uğraşlar vermişti ve başarılı olmuştu).

    "mevcut kadroda elmander ile beraber ne yaparlar?" sorusuna cevabım ise şudur: 7 aralık fenerbahçe maçını düşünün ve sadece bir maçlığına elmander'in yanında baros'u değil de berbatov'u oynatma şansımız olduğunu varsayın, o maç "ilk yarım saatte" en az 2-0 olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın