• 6
    kolpacı taraftardır.

    her takımda, her tribünde dolu dolu vardır bunlardan.

    önce ağız dolusu küfürler, işaret parmağını kaldırarak kol sallamalarla başlar bu arkadaş işine. sonra eline ne geçerse atmaya başlar sahaya/rakip tribüne. bu noktada adamımızın önü açıktır aslında. sahaya girebilir ve at koşturabilir. ama yapmaz. açıkçası bi tarafı yemez. ne zaman atılan yabancı maddelerden dolayı polis söz konusu bölgeye intikal eder, bu gibi tipler o zaman hareket etmeye başlar. karşılarındaki rakip takım taraftarı ise onlara, amaç sahaya girmek ise sahaya doğru yüklenirler.

    peki biraz önce önleri açıkken yapmadıkları eylemi neden polis gelince yapmaya çalışır bu kolpacılar? çünkü amaç artislik yapmaktan ibarettir. tribünlere oynamaktır. polis gelince nede olsa sahaya giremeyecektir. ya da karşı tribünle fiziksel temas sağlayamayacaktır. bunu bilir, zarar görme ihtimali yoktur. ama tatmin olur. hani "sahaya girecektim zor tuttular amk." gibisinden.

    dün 16 nisan 2012 beşiktaş galatasaray maçında kameralar tribünleri çekerken dikkat edin bu dediğim elemanlardan çok vardı. oradaki turuncu giyen görevlilere ya da polise yalandan yüklenmeler, sanki "polis orda olmasa sahaya girip dağıtacaktım orayı" havaları falan vardı. kolpacı hareketidir bunlar. polis gelmeden niye girmedin sahaya o zaman g.t veren?

    dün eboue'ye atarlanan adama dikkat edin örneğin. yanındaki topluluğun ara gazıyla bir anda tartan piste iniyor arkadaş. eğer sonrasında bu herif "naptım lan ben?" demediyse içinden ne olayım. kafasında "keşke yapmasaydım" var ama erkekliğe halel gelmesin dimi o saatten sonra.indin bir kere. koşuşundan belli zaten garibin bir an önce araya biri girsede olaylar büyümese havasında. tipik kolpacı özetle.

    dün sahaya inen iki elemanda isteseler gider herhangi bir futbolcuya ya da hakeme bir tane patlatabilirlerdi. ama amaç o değil işte gösteriş amk.

    bu tiplerin ortak özelliğidir, eğer gerçekten bir kavga çıkacaksa, yumruk yumruğa, diş dişe asla girmezler ne zaman olay mahalline polis gelir o zaman g.tü başı oynar bunların. ne de olsa korktukları başlarına gelmeyecek, ağızları yüzleri dağılmayacaktır. "yüklendik ama polis vardı abi" demenin tadı başka olduğundan üniformayı görünce gider yaparlar. onu da bir yere kadar yaparlar.

    he birde bu elemanların yanında nedendir bilmem hep bir ekürileri olur. belki arkadaşları belki o an orda bulunan bir taraftar. sergilenen tiyatronun yardımcı erkek oyuncularıdır. bu elemanın görevi kolpacının sahaya inmesini engellemektir. tutar, sarılır kolay kolay bırakmaz. "yapma olum manyak mısın, başını belaya sokma" havasındadır. sanki bıraksan inecek a.k o kolpacı. bu yardımcı erkek oyuncuda ayrı triplerdedir özetle.

    bunları dışardan seyretmek ayrı bir keyiftir. bulursanız kaçırmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın