resim
Emre Belözoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 1774
    --- alıntı ---
    zokora neden özür dilemeli? -ihsan gülhan

    geçen sezon sonunda başlayan şike davasının açtığı yaralara sürülen play-off merhemi belki futbol endüstrisini kurtardı ama futbol ağır bir yara daha aldı. “hepiniz ermenisiniz, hepiniz piçsiniz” dövizin taşındığı, alevilerin evlerinin işaretlendiği, akepe’li olmayan kürtlerin zerdüşt ilan edildiği, rahiplerin öldürüldüğü, “tanrı dağı kadar türk” olan bu ülkede ırkçı nefreti yeşil sahalara taşıyacak bir tosuncuk lazımdı.bu da milli maçta gol atınca basın tribününe el kol hareketi çeken, gırtlak kesme işaretiyle sahada tehdit savuran, ingiltere’de ırkçı hakaretleri nedeniyle tutunamayan emre belözoğlu’dan başkası olamazdı.

    führer emre içindeki ırkçıyı futbol endüstrisini kurtarmak için icat edilen süper final’in ilk maçında ortaya çıkardı. ki geçen sezon fenerbahçe-ankaragücü maçından önce rakip takımın bir oyuncusuna emre’nin cep telefonundan giden sms’ler bir bakıma play off maçlarının yolunu açmıştı. bundan sonrası piyasanın görünmeyen elinin işiydi. gerçi futbol federasyonu başkanı dururken bir kulüp başkanın “herkes decoder alsın” talimatı vererek play-off kararını açıklamasına bakılınca futbolun boğazına sarılmış elleri görmemek mümkün değildi.

    zokora’ya derisinin rengi nedeniyle küfür edilen fenerbahçe-trabzon maçından sonra yaşanan gelişmeler de ırkçılığın bu topraklardaki macerasına uygun. emre, ilk gün “aptalca bir cümleydi kabul ediyorum” diyerek suçunu kabullenir gibi olduysa sonrasında kabul ettiği cümleyi hatırlayamadı! ertesi gün ise sözlerini inkar ederek “dingil” dediğini iddia ederek ifadesini değiştirdi. arkasından bir de zokora’dan özür beklediğini söyleyerek mağdur rolüne geçti. zokora bu isteği anlayamamış olabilir ama sivas katliamı sanıkları için verilen zaman aşımı kararı için “hayırlı olsun” denilip buna tepki gösteren kitleye gaz bombası ve tazyikli suyla saldırılan bir ülkede bulunduğunu, üstelik babasını sivas katliamında kaybetmiş mazlum çimen’in “yakıldığımız için özür dileriz” diyecek noktaya geldiğini öğrendiğinde elbette emre’den özür dilemesi gerektiğini de anlayacaktır. eğer anlayamazsa mağdur olduğu için 12 eylül davasına müdahil olan maraş canavarı ökkeş’i, o da yetmezse hopa’nın üstüne imamın ordusunu salıp, bir emekli öğretmeni öldürüp, hastaneyi kurşun yağmuruna tutup ilçede yaşayan herkesi eşkıya ilan ettikten sonra mağdur rolünü oynayan son osmanlı padişahını öğrensin. “madem ki zencisin, özür dilemelisin.”

    emre’nin basın açıklamasına siyahi arkadaşı yobo’yla çıkması “benim kürt arkadaşlarım var”, bizim komşularımız alevi” diyerek ırkçı olmadığını kanıtlamaya çalışan ırkçıların klasik numarası. yobo, maraş katliamında, ermeni kırımında kapı komşusunu boğazlayan ırkçıları bilseydi bu oyuna katılır mıydı bilemiyoruz ama hayatta olsaydı 6-7 eylül saldırılarında evi basılan fenerbahçe’nin rum futbolcusu lefter’in, emre’yle aynı takımın formasını giymiş olmanın üzüntüsünü duyacağı kesin. fenerbahçe’nin efsanevi futbolcusu lefter, 1980’lere kadar kulübe üye bile yapılmazken adı ırkçılıktan şikeye, hapiste yatan kontrgerilla şefini ziyaret etmekten tribünlere el kol sallamaya kadar her pisliğin içinde geçen bu kişi sürekli kollanıyor. trabzon’un pontus takımı olduğunu söyleyerek aklı sıra rakibini aşağıladığını sanan ömer çavuşoğlu gibi şahsiyetler kulüp yönetiminden gelip geçiyor. rum, ermeni, yahudi sıfatını hakaret olarak kullanan milli refleks fenerbahçe cumhuriyeti’nin de resmi ideolojisi oluyor. fenerbahçe kalecisi volkan ırkçılık küçük bir tatsızlıkmış gibi “o da bana el kol hareketi yaptı, trabzon yenildiği için bunları gündeme getiriyor” diyor. şike, doping ve ırkçılık uefa tarafından futbolda en büyük suçlar olarak görülüp sıfır tolerans tanınıyor ama volkan için bunlar büyütülecek meseleler değil. tanrı dağı’nın eteğinde tek dil, tek bayrak ve tek renk isteniyor. iyisi mi zokora özür dilesin, iş tatlıya bağlansın.

    --- alıntı ---*

    http://gss.gs/ik7
App Store'dan indirin Google Play'den alın