• 322
    besiktas ali sami yen de oynamaya baslarsa ne olur?

    1. 1996 dan beri süre gelen stat skandali, kulübü yillarca mesgul etti. bir sürü projeler yapildi, hatta maketler okyanuslarda kayboldu. bir türlü mecidiyeköyde stat insaati gerceklesmedi. 2003/2004 futbol sezonunda ali sami yen yikilacak gerekcesiyle olimpiyat stadina gectik. daha önce inönü stadina bas vurmamiza ragmen dönemin bjk yöneticileri absürt rakamlar isteyerek kisacasi yol verdiler.
    bir türlü finansal kaynak yaratilamadigindan yillarca yikilma tehlikesi geciren ali sami yen stadin da oynamak zorunda kaldik. 2006 yilinda mustafa sarigül sayesinde seyrantepe arazisini devraldik, karsiliginda ise ali sam yen arazisini verdik. finansal problemler burda da bas gösterdi yükümlükleri yerine getiremedigimiz icin arazinin bir kismi ve arazinin kullanim hakki devlete devredildi. 2007 yilinda ilk temel atildi. 1 yil sonra yüklenici firma talu insaat dünya ekonomik krizinden etkilenerek finansman saglayamadi ve stat bir süreligine durdu. tekrar ihaleye cikan stat toki tarafindan devralindi ve bir cok kisitlamalar getirilerek, ucuz maliyetle stat bitirildi. stadin bugün bir cok eksigi mecvut. acilisindan 1 yil 4 ay gecmesine ragmen ne yollar yapildi, ne cati yapildi nede gerekli alt yapi tamamlandi. stadi gecici devralmamiza rahmen eksikliklerden dolayi tam devir teslim gerceklesmedi.

    2. bu kadar cekilen aci izdiraptan sonra büyük gelir elde etmeye basladik, ünal aysal in gelisiyle kulüp hizla büyümeye, gelismeye ve borclarin azalmasi gözle görülür oldu. simdi bu tam hazir olmayan ama büyük ekonomik gelir saglanan stadimizi besiktas kullanmaya baslarsa ne olur?
    - hic bir zorluk cekmeden, kendi statlari bitmeden büyük ekonomik büyüme gerceklesir.
    - yaris disi kalmis rakibini hic gerek yokken tekrar yarisa sokarsin
    - tt arena dan gelecek gelirle kolaylikla yeni yapilacak statlarini finanse edebilirler
    - galatasaray taraftarini kaybederek kendin finansal problemler yasamaya baslarsin.

    biz tam 14 yil bu stadi bekledik. daha tam 1 yil tamamlamadan bunca eksigiyle beraber besiktasin gelip hazira konmasini ben kaldiramam. eminim benim gibi düsünen %99 luk bir kesimde vardir. ati alan üsküdari gecmeden gereken hamleleri yapalim taraftar olarak. yoksa hersey icin cok gec kalmis olabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın