• 176
    sezonun geri kalan bölümünde birçok maçımızda yaşadığımız 3. periyot kabusunun aksine, bu karşılaşmada takımımıza galibiyeti getiren 3. çeyrek performansımız oldu. ilk 2 çeyrekte, fenerbahçe'nin zorlama atışlardan bulduğu şans basketleri ile (bkz: fener balı) dengede giden skoru, 3. çeyrekteki mücadelemiz ile açmaya başladık. nitekim bu dilimdeki skor 23-12 galatasarayımız lehine. zaten basketboldan az buçuk anlayan birisi, fenerbahçe ülker'in şans basketlerinin, tek ayak üzerinde tek elle yaptıkları zorlama şutların maç sonuna kadar devam etmeyeceğini ve basketbolun gereklerini doğru yapan galatasaray'ın kazanacağını bilirdi.

    maçın kahramanı konusunda spesifik bir isim söylemek zor olur; 5 oyuncumuzun (jaka, furkan, andric, dedovic, gordon) çift haneli skorlar ürettiği bu zorlu maçımızda her biri terinin son damlasına kadar mücadelesini ortaya koydu. jaka kritik anlarda kaldırıp soktuğu şutlarla, furkan hem hücumda hem savunmada fenerbahçe uzunlarını perişan etmesi ile, gordon bir kumandan misali takımı yönetmesi ve eforu ile "maçın kahramanı" sıfatını hakettiler. başta imparator oktay mahmuti olmak üzere her birisine tek tek, yürekten, teşekkür ediyoruz!

    son paragrafı da abdi ipekçi tribünlerine ayıralım; ali sami yen arena'nın yanına yeni bir basketbol salonunun yapılmasının gündemde olduğu şu günlerde abdi ipekçi kısmını özel olarak belirtmek istedim. belki geride kalan kısa sürede bu salona sığdırdığımız büyük zaferler, belki de yeni bir salona hazır olmamak; ben abdi ipekçi'den vazgeçilmesini istemiyorum. taraftar ve takımın kusursuz birleşimine, şu anda müdahale etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. maça gelecek olursak, sahada yaşanan hakem rezaletinin ayyuka çıktığı anlarda sahaya yabancı madde atılması dışında taraftar olarak yine üzerimize düşen görevi layığı ile yerine getirdik. özel ricam ise şudur; abdi ipekçi'de yaratılan büyülü atmosferi idrak edebilmek için, o anda söylenen tezahürata katılmak yerine kısacık da olsa salonu izlemeyi tercih edin; "omuz omuza" anında öyle yaptım ve zamanında neden euroleague'in özel belgeseline konu olduğumuzu, avrupa'nın bize neden hayran kaldığını, diğerlerinden aslında çok ama çok farklı olduğumuzu bir kez daha anladım.

    (bkz: geliyoruz zincirleri kıra kıra hey)

    omuz omuza:
    http://www.youtube.com/...R3elumb_ZTNM4JUtw%3D

    nevizade:
    http://www.youtube.com/...Kng7rJd_MV3HkrXTc%3D

    galibiyet üçlüsü:
    http://www.youtube.com/...FbCDW6wzRTIx0slok%3D
App Store'dan indirin Google Play'den alın