• 170
    bu kadar rahat maç izlemeyi beklemiyor muydum? hayır. ama fenerbahçe'ye karşı net favori olduğumuz bir gerçekti.

    hele ki neven'in vidmar'ı düşünmediği bir günde kaybetmemiz bizim hatalarımızla olurdu ancak.

    avantajlıydık derken avantajlarıımızı da sıralayalım.

    - pota altında oğuz ve gist'i kullandıkları bölümlerde mobil uzunlarımızın sayesinde hız avantajımız ve bunun neticesinde p&r oyunlarıyla onlara çok büyük üstünlük sağlayacaktık.

    - kısalarda hem nitel hem de nicel olarak üstündük. nihad ve jamon'un potaya gidebilmeleri, tutku'nun p&r oyunları ve ender ve jaka'nın patlayıcı skorer güçlerine karşılık onların kısaları sadece bireysel atraksiyonlarla skora ulaşıyorlardı. yardım savunmalarıyla bu opsiyonu kısabilirdik ve belli bölümlerde başardık.

    - daha homojen bir takımız ve onlara karşı daha oturmuş setlerimiz var. daha doğrusu set hucumlarımız var.

    - savunma orjinli bir takım yapımız var. istatistiklere yansımıyor olsa bile her topa el sokabilen bir takımız.

    maça dönecek olursak göksenin hamlesi tutmadı. ukic'in biraz rahat diyebileceğimiz şutlar bulması sonucu fenerbahçe bir ritm yakaladı. daha doğrusu "fener balı" diye nitelendirdiğimiz attıkları giriyor olayına döndü olay. içeriyi iyi kapattığımız için bazı boş şutları bulmaları süpriz değildi ama yüzdeleri efsaneydi. ilk yarı üçlük isabet oranı 6/8'di.

    mobil uzun kontenjanını ilk yarı furkan'la değerlendirdik. potaya daha yakın verdik pasları ve içine vuracak pozisyonlardı hep. bu sayede furkan sezon başından beri union maçından sonra yine resmen resital sundu pota altında.

    ne olduysa 3. çeyrekte oldu. iyice sertleştik ve fenerbahçe'ye zaten olmayan set hucumları iyiden iyiye zorlama atışlara ittik. sırasıyla cevher, luksa ve tutku'nun sayılarına jamon'un alışılageldik sayılarıyla farkı sürekli açtık.

    sıra jaka lokovic'e geldiğinde ise imza şutu olan pick sonrası topu sağa vurup yolladığı üçlükler hançer misali fener'in kalbine indi ve maç orada bitti.

    aslında maçı bize getiren en önemli etkenler basketbol duayeni seth'inin de dediği gibi pota altı savunmamızdı. yardım savunmalarını tam zamanında getirdik ve 3.periyotun ortalarında oğuz savaş'ın birkaç sırtı dönük hucumu dışında sıkıntı yaşamadık. zaten o bölümü de mahmuti tutku&luksa hamleleriyle bertaraf etti.

    yine jamon için ayrı bir paragraf açmak lazım. jamon bu ligin açık ara en iyi oyuncusu. takımı enfes yönetmesi, kısa bir oyuncusu için muazzam post up oyunu, stop jump shot'ları, potaya çok rahat gidip boy dezavantajına rağmen çok iyi bitirebilmesi, rakibini sürekli rahatsız etmesi, her topa elini sokması, ribaundlarda elini değdirdiği her topu almasıyla bizim için şimdiden efsane bir oyuncu.

    hakemlerin maç boyunca sertlik yanlısı düdüklerine bir şey diyemem ama hem ender'in sakatlandığı pozisyonda oyunu durdurmamaları hem de ömer onan'ın jaka'ya dirsek attığı pozisyonda bizim aleyhimize düdük çalmaları maçın sonunda bize yaradı. ömer onan'ın jaka'ya attığı dirsek jaka'yı kamçıladı ve jaka maçı 4/5 üçlükle 17 sayıda tamamladı.

    maçın yıldızı ise maçı bitiren jaka değil pota altında hiç ezilmeyen adlığı her pası potanın içine vuran furkan'dı. sene başından beri beklenen istenen her şeyi yaptı. hatta maçın başında kaya peker'e karşı oynadığı 2 sırtı dönük hucumu enfesti.

    net bir zafer kazanmakla birlikte yıllardır süre gelen kendi sahamızda fener'i yenme geleneğimiz de 5 yıla çıktı.

    edit: peşindeyiz uyardı peş peşe 7 değil 5. sezon. kontrol etmeden yazmanın hatasına düştük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın