• 62
    öncelikle mehmet yağmur, kartal özmızrak, barış hersek ve ersin dağlı türk rotasyonuyla 80 dakika oynamak zorunda olup yine de maçın içinde kalan bir beşiktaş'ı işin açığı artık play-off'larda karşımızda görmek istemiyorum.

    - maça bu sezonun geriye giden isimlerinden göksenin köksal ve sakatlanan josh shipp yerine nihad djedovic ve caner topaloğlu'yla başladık. burada önemli olan detay ilk defa çift guard değil 1-2-3 numaralarda fiziklerine göre ezilmeyecek oyuncularla başladık. bunun neticesinde maçın başında ribaundlarda üstünlüğü ve fizik avantajını lehimize çevirdik. * * * * * *

    - nihad djedovic: maça öyle bir başladı ki. göksenin'in takılı kaldığı her perdede o kalmadı. aklıyla ve çabasıyla oyuncusunda kaldı. yine savunmada her topa elini soktu hatta öyle ki maçın başında not aldığım 3 pozisyonu var. 2'sinde david hawkins'in topuna müdahale etti ve birinde hucum faul yaptırdı diğerinde yarı saha ihlaline yol açtı. sadece 1'inde faullü müdahale yaptı ve bunların hepsi ilk periyot oldu.

    - nihad djedovic: hucumda sürekli penetre etti. penetre üzeri pasları çok öldürücü oldu ve 5 asist yaptı. her penetresinde mutlaka bomboş şutlar bulduk. potaya çok rahat gidebiliyor olmasının ekmeğini yedik. sadece 2 defa gereksiz zorladı, 2 defa da şutu varken içeri dalıp top kaybı yaptı. geri kalan bölümlerde 35dk sahada kaldığı anlarda hiçbir eksik iş yapmadı.

    - ergin ataman daha önce kupa maçında da yaptığı gibi pick&roll odaklı bir savunma yapıp ortayı iyi kapattılar. her p&r oyununda mutlaka yardım getirebilecek yerde dizildiler. bunun neticesinde yine kupa maçında olduğu gibi çok boş şutlar yakaladık kupada atamamıştık bugün attık. yani ergin ataman bizim p&r'lerimizi yine iyi savundu.

    - bizim savunmada yaptığımız en büyük hata ise özellikle sağ dipten yediğimiz üçlüklerdi. kaymaları bir türlü yapamadık. önce mehmet yağmur sonra kartal habire soktular.

    - iki uzun oyuncumuz luksa ve furkan'dan sadece 8 sayı çıkartmış olmamız bugün özelinde bir durumdu.

    bazı noktalarda özellikle kısaların hucum formunda özel günümüzdeydik. %63'lük üçlük yüzdesi ve 24 asist enfes istatistikler.

    maçın içinde göze çarpan bazı anekdotlar:

    - jamon'un yanlış oynadığı bir hucum sonrası mahmuti'nin çok kızıp mola alması hatta sinirini alamayıp küfür etmesi *
    - tutku'nun artık tamamen iyileşmesi ve p&r sonrası shumpert'a yaptığı asistler tamamen döndüğünü gösteriyor. şimdi sadece luksa p&r'leri kaldı.
    - shumpert'ın oyuna girer girmez ilk topla buluştuğu 2 an 2/2 üçlük atması ve suratını görüp ardından ataman'ın surat ifadesi tam caps'likti.
    - mola konusu. taraftar reaksiyonu iyiydi ama biraz fazla yüklenildi gibi. daha önce ataman-sarıca arasında da böyle bir şey olmuştu ve ataman haklıydı. mola almak o kadar da yanlış, etik dışı bir durum değildi. hatta mahmuti'nin fark 9'ken aldığı molada buna örnek. bence o mola taraftara bir cevaptı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın