• 20
    hatır şikesi sahada yapılır. futbolcular birbirinden rica eder, yalvarır kimse kimseye para vermez, futbolcu transfer etmez, yöneticilerin bilgisi olmaz. hakem duymasın diye fısıltıyla konuşulur bu konular sahada. hatır şikesi böyle olur.

    ama asıl şike dediğin şey saha dışında olur. direkt yöneticiler yapar. para alınır verilir, futbolcu transferi yapılır.
    aklıma gelmişken; transfer şikesi yok diyeni getirin de alnını karışlayayım. bir topçu 3 milyon edecekken 8 milyon ödeniyorsa orada transfer şikesi vardır. futbolun saha içi, soyunma odası, kulüp işlerinden anlamayan fildişi kulelerinde maçları izleyenlerin bunları bilmelerini beklemiyorum zaten. futbolcuların ter kokusu beylerin midelerini bulandırır. ama o zaman sus be adam. çünkü konuştukça kime ve neye hizmet ettiğin net ortaya çıkıyor.

    şikenin sahaya yansıyıp yansımadığını kimse bilemez. şüphelenirsin, ama bilemezsin.
    kaleci, libero, forvet, hakem, teknik direktör, yönetici nasıl şike yapar, nasıl anlaşılır, şike parası kime ödenir, teşvik primi nasıl pay edilir çok yazdım. hepsini de tanıklıklarıma dayanarak yazdım. ama tanık olmadığım hiç bir şey için kesin diyemem.

    demem o ki; birileri bir mal için pazarlık yaptıysa orada ticaret vardır. malın %50'sini almış, paranın %25'i ödemiş, beni ilgilendirmez. maç için pazarlık varsa, orada şikede vardır. yok maç 4-3 bitmiş, 2-2 bitmiş bana ne. bu durum; belli ki maçı satmayan insan evladı, delikanlı futbolcular olduğunu kanıtlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın