• 123
    bak ceyhun hoca sana iki kelam etmek isterim.

    daha geçenlerde oktay mahmudi röportajında şunları dedi: "artık bir tane amerikalı getireceksiniz, o 30 sayı atacak 15-20 ribaunt alacak, 5-10 asist yapacak... artık basketbolda bunlar kalmadı, olmamalı da zaten."

    işte bu cümleyi otur sabahlara kadar düşün. acaba burada ne demek istiyor diye.

    sen sazı diana taurasi ve tina charles'in eline vermişsin onlar çalıp onlar oynuyor. iyi çaldıkları zaman kazanıyoruz çalmadıkları zaman kayebdiyoruz. bu onları suçu değil senin suçun.

    bak bizim erkek basketbol takımımıza. bak da gör skor anlamındak paylaşımları. bizde hiçbir oyuncu her maç 20+ sayı atmaz. ben oktay hoca geldiğinden beri 30+ atan da görmedim. belki 1-2 tane olmuştur. genelde her maçta en skorer oyuncumuz 20 sayıyı geçmez. herkes skora katkıda bulunur. işte bu yüzden bu kadar başarılı oldular. yoksa skoru üstlenecek shipp gibi, shumpert gibi, lakovic gibi skorer adamlarımız var. yok değil.

    oktay hoca işin kolayına kaçıp sorumluluğu bu oyuncuların üzerine atmıyor bilhassa herkese veriyor sorumluluğu. böyle her oyuncunun eşit sorumluluğu var.

    taurasi bayan basketbolun mj'si kabul ediyoruz ama onu sistem içinde kullanacaksın. topu oyuna taurasi sokuyor, topu o getiriyor, oyunu o oynuyor, şutu o atıyor. kollektif oyun bunun neresinde?

    sen öyle bir oyun seti hazırlayacaksın ki şutu yine taurasi kullanacak ama boş pozisyonda yada kayıp eşleşme durumunda.

    oktay hoca nasıl andric'ten sistem oyuncusu yarattıysa sen de ışıl'dan yaratacaksın, bahar'dan yaratacaksın.

    taurasi ribauntta kimse yokken erke üçlük atış kullanıyorsa bundaki suçlu sensin, taurasi değil. o maçı kazanmak için herşeyi yapıyor. tek başına savaşmaya çalışıyor.

    senin eline avrupanın en iyi yabancı kadrosu verilmiş ama sen bunlarla iyi bir sistem takımı yaratamıyorsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın