• 17
    tarihin gelmis gecmis en iyi menejerlik ve futbol oyunlarindan biridir. lise yillarinin basinda, o dönemin futbol asigi genclerinin ömurlerini atari salonlarinda curutmesine ve hatta annesini babasini borca sokup amiga 500 aldirmasina sebep olmus oyundur. gunde 10-15 saat oynansa yine de doyulmayan, arkadaslar arasinda turnuvalarin duzenlendigi, o dönemin genclerinin cebinde mutlaka bir save diski bulundugu ve en buyuk amacin yetenekler kesfedip milyon dolarlara buyuk kuluplere satmak oldugu bir anidir simdi elde kalan. kupalar alinir, sezon atlama kismina gelinir ve yaklasik 15 dakika beklenirdi. oyunu kaydetmesi 1-2 dakika suren o disketlerin arasina lise ceketin cebindeki simit susamlari kacar 15 yil atladiginiz sezon bir anda pic olur ve yine de bastan baslama hevesiniz kirilmazdi. gerekirse ac gezilir, dersler asilir, saatlerce bu oyun oynanirdi.

    forvete tony yeboah ve george weah konulur rakipler duman edilirdi. bir futbolcuya teklif geldiginde satmadan önce mutlaka "ask for more" tiklanir ve iki sefer tiklandinktan sonra futbolcu satilirdi. oyuncunun posizyonu yanlis ise yanina kirmizi x isareti, dogru mevkideyse yesil okey isareti belirirdi. kaliteli oyuncular alindikca top kontrolu de yukselir, sutlara falso verme gelisir ve sert sutlar cekilirdi. en buyuk hilesi, santra yaparken sut tusuna basilip kol geriye dogru cekildiginde kaleye uzun degajvari bir sut cekilir ve r yani tekrar tusuna top gol oluncaya kadar basilirdi. takimini yeni kurmus bunyelerin en buyuk yardimcisi bu hile olmustu. ozellikle caprazdan falsolu sutlar cekmek ya da tam kaleciyle karsi karsiya iken kolu bir anda saga veya sola cekerek kaleciyi calimlamak en buyuk zevkti. oyuncu degistirmek icin kol yedek kulubesine dogru 2-3 kez itilir ve kafasinda bandaj olan futbolcu degistirilirdi.

    kaleyi mutlaka taffarel ya da pascal olmeta'ya teslim ederdik. 4-4-2 attacking vazgecilmez taktik olup, orta sahada marcel desailly, defansta lilian thuram, forvette enrico chiesa, giuseppe signori,faustino asprilla, george weah , bebeto gibi efsaneler her genc teknik direktorun vazgecilmez futbolculari arasindaydi. özellikleri fsv olan forvetler her zaman daha cok takim oyununa yatkin ve daha golcu olurlardi.

    bir ara 2004-2005 yillarinda pc icin emulatorunu bulup 10 yil sonra ilk gunku gibi oynadigim,ilk gunku gibi zevk aldigim oyunda, sezon atlamanin 15-20 saniye surdugunu ve disket derdinin ortadan kaltigini gordugumde gözlerim yasarmisti. böyle kisitli teknolojiyle bu kadar mukemmel bir oyun unutulur mu hic? gunumuz teknolojisin de bile o oynanabilirlik ve o keyif hala yapilabilmis degil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın