• 24
    bu konu hakkında konuşurken bir konunun ayrımına varmamız gerektiğini düşünüyorum. bildiğiniz gibi uzun bir süredir yazar alımları kapalı. 5. nesil yazar alınıp alınmayacağı ayrı bir konu, mevcut çaylakların onay işlemleri ayrı bir konu. ilkiyle ilgili karar tamamıyla sözlük aslanlarının olup, bekleyen çaylak onaylarıyla ilgili konuda ise her gün yeni onayların yada redlerin devam ettiğini söylemek isterim.

    en son 20 eylül 2011'de yazmış, onu da sırf yazmak için yazmış çaylaklar kendilerini düzeltmeleri açısından sabırla beklenmelerine rağmen hala bir gelişme yok maalesef. buradan çaylak olarak bekleyen arkadaşlara bir daha seslenmek istiyorum, yazarlığınız onaylanmıyorsa bu şu an için yetersiz olduğunuzdan dolayıdır. o yüzden sürekli sözlükte durun, gerekirse çaylak entrylerinizi düzenleyin.

    yani zamansızlık diye bir şey yok, moderasyondaki herkes elinden geldiğince zaman ayırıyor ve gerçekten hak ettiği halde yazar olarak aylarca bekleyenlerin sayısı bir elin parmağını geçmez. o yüzden çaylaklar nerede hata yaptıklarıyla ilgili önce kendi entrylerine bakmalı, sonra da modlarla iletişime geçip yardım istemeli.

    ayrıca yine çaylak olarak bekleyen arkadaşlarımıza sesleniyorum, bu kadar bekledikten sonra kimse sizden referans istemeyecektir. referanslı alım eskiden yapıldı, gerekirse yeniden yapılır ilerleyen zamanlarda ama 20 eylülde açılan yazar alımlarında böyle bir şart yoktu. gs ve hagi de bu konu hakkında herhangi bir zorunluluk koymadı. o yüzden gönlünüzü ferah tutun, tanıdığım yok diye alınmıyorum telaşına girmeyin.

    ama tabi ki hem çaylak olarak bekleyen kişiler arasında mevcut yazarlarımızın referans verdiği kişiler, yazar alımlarında önceliği olması doğal. galatasaray sözlük yazarlarının bu konuda bir ayrıcalığı olmaması düşünülemez.

    şu da var bir gün içerisinde yüzlerce çaylağın birden sözlüğe alınacağını beklemek de hayalperestlik olur. taşları yerinden oynatmadan, alıştıra alıştıra zamana yayılarak olacaktır bu iş.

    not: işbu entry sürekli soran, eden arkadaşlara toplu halde cevap olması açısından yazılmıştır. kendi düşüncelerimdir, bağlayıcılığı kendime kadardır. *)
App Store'dan indirin Google Play'den alın