• 2
    --- alıntı ---

    rivas ecopolis
    grup: 5-3, top 16: bourges'e karşı 2-1

    ispanya temsilcisi rivas bu ligdeki 3. sezonunu geçiriyor. ilk kez son 8'de mücadele edecek olmalarına rağmen ispanya milli takımı'nın tecrübeli oyuncularına sahip olmalarıyla bu açığı kapayabilirler. rivas aslında ilginç bir sezon geçirdi. 2 mağlubiyet ile başladıkları eleme grubunda, gospic co ve good angels kosice gibi kendilerine göre zayıf iki takıma karşı da galibiyet çıkaramadılar, ne deplasmanda ne de iç sahada. buna karşın spartak gibi bir devi iç sahada, sezonun flaş takımlarından wisla'yı da her iki maçta da mağlup etmeyi başardılar. top 16'da da galatasaray'ın grubundan tanıdığımız fransız temsilcisi bourges'i, iç sahada aldıkları galibiyetlerle 2-1 geçip istanbul biletini aldılar.

    avrupa basketbolunun efsane isimlerinden amaya valdemoro rivas forması giyiyor ama sezonun başlarında her iki el bileğinin de kırılmasıyla 4 ay formasından uzak kalmıştı. tecrübeli forvet şubat ayı içerisinde 3 maça çıkmıştı fakat daha sonrasında yeniden uzak kaldı parkeden. durumu hakkında da net bir bilgi yok şimdilik. takım da onsuz oynamaya alışmış gibi görünüyor. genelde elisa aguilar (g-36-isp), anna cruz (g-26-isp), essence carson (f-26-abd), asjha jones (f/c-32-abd) ve laura nicholls (c-23-isp) ilk beşiyle başlıyorlar maçlara. benchin en ciddi süre alan ismi ise guard clara bermejo moreno'ydu fakat o da menüsküs yırtığı sebebiyle ameliyat oldu, istanbul'a yetişmesi ümit ediliyor rivas tarafında. sakatlıklar dolayısıyla rotasyonu daralan rivas'ın bench katkısı da düşük seviyede kalıyor.

    biraz da takım yapısından dolayı -büyük yıldızlardan ziyade takım oyuncuları- oyun stilleri de savunma ağırlıklı. savunma ve ribaund konsantrasyonu yüksek olan rivas, hücumda ise, özellikle dış şutlarda, yüzdesiz bir oyun sergiliyor. şu andaki görüntüleri ile istanbul'a final hedefiyle gelmeyi kendileri de ummuyordur. tabii eğer tam kadro olabilirlerse umutlarını ve oyunlarını yükselteceklerdir.

    yıldız: asjha jones
    wnba'de tina charles'ın takım arkadaşı olan jones, aynı tina gibi, amerika'nın en iyi kadın basketbolcularını yetiştiren uconn'dan mezun. connecticut suns'ta pf pozisyonunda oynayan ve tina'ya çok yardımcı olan asjha jones, amerika milli takımı'nın da bir parçası. çok yüksek atletik özelliklere sahip olmasa da, oyun zekası, üst düzey bir takım oyuncusu olması ve orta mesafedeki yüksek şut yeteneği ile sivriliyor tecrübeli oyuncu. maç başına 17.4 sayı-8.6 rib. ortalamasıyla oynayan asjha 17 maçta 6 kez double-double yaptı. takımın yaşadığı sıkıntılar dolayısıyla uzun süreler alması ise onu zorlayacak en ciddi nokta olarak gözüküyor.

    avrupalı yıldız: anna cruz
    aguilar, tecrübeli bir guard olsa da zaman zaman tercih hataları yapabiliyor. anna cruz ise kendi görevinin yanı sıra bir numara yardımda da takım içinde çok önemli bir rol üstleniyor. takımın en çok asist yapan oyuncusu olan anna, çift haneli skor ortalamasıyla oynuyor. baskılı savunma ve top çalma konusunda da yetenekli bir oyuncu. ispanya'nın beklentisi yeni laia palau olması. zor bir sınav onu bekliyor.

    x faktör: essence carson
    takımın enerji kaynağı carson. çok güvenilir bir şutör el olmasa da rahatlıkla çift hanelere çıkabildiğini (hem wnba hem de elw) ve rivas'ın en skorer 2. oyuncusu olduğunu görüyoruz. onu asıl özel yapan ise pis işlere elini sokması. diana taurasi gibi yıldızların savunmasında, yüksek sertlikle elinden geleni yapacağını şimdiden biliyoruz. eski bir 400 metre şampiyonu olan essence, ayrıca müzikle de albüm çıkaracak kadar ilgili.

    --- alıntı ---

    http://www.gsbasket.org/...l-Eight-Bilgi-Havuzu
    gsbasket.org'taki arkadaşlara çok teşekkürler. çok iyi toparlamışlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın