• 8
    bu konu ile ilgili madde madde sıralamak gerekirse;

    -referans sistemi aslında mantıklı,sözlükteki yazarlar güvendiği kişilere referans olarak böylelikle moderasyonun işini de kolaylaştırmış olabilir bir şekilde.

    -alımlar konusu moderasyon açısından zor olsa gerek,bir yandan sözlük içi kontroller bir yandan da çaylakların uygun olup olmadığını gözlemlemek.bu yüzden moderasyona yardımcı olunacak bazı sistemler geliştirilebilir.(bkz: galatasaray sözlük/#915955)

    -çaylak yazarlara karşıda empati yapmak gerekir.çaylak birçok kişi sözlükte yazmak için oldukça hevesli ancak bekleme süreleri vs onların hevesini oldukça kırıyor.

    -benim naçizane görüşüm belirli periyodlarda belirli sayılarda alınmalı yazar olarak çaylaklar.bunun sebebi ise son 4.nesil alımında(kalabalık olan) oldukça tartışmalar yaşanmıştı ve sözlük birazcık karışmıştı hatırlarsanız.

    -kalabalıklaşma iki açıdan yorumlanabilir.

    1.- "nerde çokluk orda bokluk" bakış açısı ki bence bu şu an için olası değil çünkü moderasyon ciddi manada uğraşıyor sözlükteki yazılar gözlemleniyor.(neverfall bu konuda fena).
    2- bu madde ise sayımızın artması ile yeni görüşler yeni bakış açıları kazanmış olacağız bu sözlüğe renk getirecektir muhakkak.

    -gelen fenerli olursa onun için kullanılacak olan yol belli. (bkz: galatasaray sözlük hava yolları)

    edit: imza atmayı unutmuşum.justed reyizin referansıyla yazar olan sylar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın