• 54
    sozluge baya hevesli girmis yazar. simdilik yazdigi entry sayisi rakamla "1" dir. yazdigi baslik ise cok manidar: (bkz: behzat uygur). yani bu kadar hevesle karsilanmasinin sebebini anlamadim. kibarca bir teklifte bulunulmus yazar olmasi icin, hem de reddedemeyecegi bir ortamda ve kibarca kabul etmis kendisi ve sozunu yememek acisindan da kendi adinin altina bir adet entry girmistir sadece. oysa kendisini karsilarken, heyecan seline kapilmis yazarlarinin heyecaninin bir kismini hissediyor olsaydi; galatasaray, metin oktay, cevat prekazi, ali sami yen stadyumu vs. gibi bir cok galatasaray kutsalina fikirlerini yazardi. oyle ya bu kadar muthis bir olaysa kendisinin yazar olmasi, yazacagi umulan seylerden dolayi vardir bu heyecan sanirim.

    diger taraftan sozlukler meşurlara kirmizi halilar serip, onlarla ayni satirlara yazabilmenin verdigi mutluluk gibi bir eziklik uzerine kurulmamistir. hatta tam tersine "sizin medyada gorulen bir yuzunuz ve soyleyecek sozunuz varsa, artik populer olmayan insanlarin da kimseden cekinmeden soyleyecek ve bu soylediklerini paylasacak ortamlari vardir" mantiginin olusturuldugu yerlerdir sozlukler.

    yazdigi birinci ve ayni zamanda sonuncu entrysine gelirsek. nick kullandigimiz icin hepimizi topyekun fair-play ruhuna aykiri davranmakla suclamis. kendisine atladigi bir noktayi hatirlatmak isterim ki, fair-play masadaki herkesin fair-play ruhuna uygun hareket etmesi durumunda gecerlidir. biz acik acik fikirlerimizi paylastigimiz bu sozluklerde (ki yeri geliyor siyasilere kadar varabiliyor tepkimiz ve elestirilerimiz), beyan ettigimiz fikirlerimiz yuzunden henuz elestiriyi olgunlukla karsilayamayan kesimlerin anlamsiz tacizlerinden kendimizi sakinmak icin kullaniyoruz bu nickleri. ayrica zaten ulasilmak istenirse de bir sekilde ulasilir yazarin kendisine. diger taraftan nick kullaniminin diger onemi, paylasilan fikri one cikarmak ve kisinin kendisiyle alakali bir cikarim yapilmamasidir. yani burda hic bir yazarin; gecmisi, egitimi yada ailesi kendisine bir sey kazandirmaz. cunku ben prekazi888'imdir, digeri hagi101010'dur yada bir baskasi hakansukur999'dur! hayali kahramanlariz biz ve soylediklerimize dikkat cekmektir butun amacimiz. simdi behzat uygur'umuz var bu sozlukte. acikcasi kendisi sozluk sinirlarinda, sadece bir yazar olarak diger yazarlarinin muhattabidir. eger bir gun kendi adı disinda bir yerlere de birseyler yazarsa, yazdigi fikirleri kadariyla kendisini degerlendirmek durumundayiz. her yazarin zaten bugune kadar birbirine karsi yaptigi gibi!

    kendisine yeni bir yazar olmasi hasebiyle hos geldin diyorum ama bu hosgeldin asla sozluge kabul edilmis baska bir yazara soylenen hosgeldinden farkli degildir!
App Store'dan indirin Google Play'den alın