resim
Necati Ateş
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:44
Uyruk:Türkiye
  • 1009
    skora göre yorum yapan taraftarların gazabına uğramıştır. geçen günkü maçta*,zannediyorum ki derbinin* de yorgunluğuyla pek iyi bir performans veremedi,takımın çoğunluğu gibi. üstelik ilk defa milan baros ile yan yana oynadılar ve uyumlu bir ikili görüntüsü çizemediler muhtemelen çizemeyecekler de. sonuçta az çok belli oluyor ikilinin ne kadar anlaşabileceği. elmander ile hemen uyum sağlamıştı baros da necati de. şimdi bu 2 argüman ışığında dün neden verimsiz olduğunu açıklayabiliriz.

    elmander'in sağlıklı olduğu sürece ilk 11 oynayacağı konusunda hemfikir herkes zaten. elmander'in partnerinin kim olacağı konusunda fikir ayrılıkları var elbette. baros'u çok severim,necati'yi de. o yüzden tarafsızca yorumlayacağımdan emin olabilirsiniz.(u: ikisinden birini sevmesem de tarafsız olurdum ama bu ayrıntıyı da söyleyeyim dedim.)

    baros, yaptığı koşularla rakip defansı bozuyor ve elmander ya da ceza sahasına kateden diğer oyuncularımıza boşluklar yaratıyor. necati'nin böyle bir özelliği yok.
    necati, topu daha iyi saklayabilen ve daha güçlü bir oyuncu. topu sürerken kaybetme ihtimali daha düşük. milan baros ne yazık ki artık top sürmeye başladığında pas vermek için yakınlarda birini bulamazsa o topu kaybedeceğini biliyoruz. ama necati o topu saklar bir şekilde.
    baros hava toplarında daha iyi ve daha hızlı. ön direğe yaptığı koşular daha iyi. ikili oyunlarda daha iyi.
    necati uzaktan daha isabetli şutlar çekiyor ve ayaklarına daha hakim baros'a göre.

    bu liste uzar gider... bana göre ikisinin de birbirine üstün gelecek özellikleri var ve ilk 11'de ikisinin de oynamasını isterim ama ayrı ayrı oynamasını isterim. yani elmander ile beraber. takımda iyi bir yabancı sağ ya da sol açığımız olsaydı necati'nin yerli oluşu da çok büyük avantajdı bizim için. ama şu anda öyle bir açığımız olmadığı için baros veya necati seçimi yaparken kontenjan meselesi diye bir sorunumuz yok.**

    şimdi de necati'nin 2. kez gelişinden bu yana performansına bakalım;

    1.maç- 4 şubat 2012 gaziantepspor galatasaray maçı: 1-0 geriye düştük. necati güzel bir gol attı* ve o golle geri döndük,maçı da 2-1 kazandık. kritik bir maçtı, üst üste kötü sonuçlar almıştık; bu galibiyet güzel olmuştu. derbide* o güzel oyunumuzu güzel bir golle daha süsleyip kazanabilseydik,bu maçla* ile başlayan yeni galibiyet serimiz devam etmiş olacaktı.

    2.maç- 11 şubat 2012 galatasaray kayserispor maçı: 1-0 kazandık. necati'nin kaleciye göre sol üst köşeye giden kafa vuruşunu kaleci kurtarıyor. bir de elmander'in kaleciye faul yaptığı pozisyonda fırsatçılığıyla hemen topu ağlara gönderiyor ama haklı olarak gol değeri kazanmıyor.

    3.maç- 17 şubat 2012 mersin idman yurdu galatasaray maçı: 3-1 kazandık. engin ve necati güzel bir ikili oyun yapıyorlar. engin'in ortasında güzel ve zor bir kafa vuruşuyla 28. dakikada necati ile 1-0 öndeyiz. daha sonra necati, emre çolak'ın harika pasına hareketleniyor ama ofsayt olmamasına rağmen mutlak gol pozisyonu ofsayt kararıyla durduruluyor. ikinci yarıda durum 1-1 olduktan sonra necati penaltı yaptırıyor. penaltıyı selçuk kullanıyor ve 2-1 öndeyiz,dakika 82. maçın sonlarına doğru sabri'nin vurduğu top kaleci hakan arıkan'dan dönüyor; necati'nin ilk şutunda hakan yine başarılı ama ikincide necati çok usta bir vuruşla bizi 2 farkla öne geçiren golü atıyor. dakika 90,1-3.

    4.maç- 26 şubat 2012 galatasaray beşiktaş maçı: 3-2 kazandık. necati'nin bu maçta pek efektif olmadığını eklemek lazım.

    5.maç- 5 mart 2012 sivasspor galatasaray maçı: 4-0 kazandık. zor bir deplasmandı. hava şartları,vs. düşünüldüğünde puan kaybı olabilir diyorduk.
    maçın başında sivasspor fena başlamadı. baskılı dakikalardan sonra necati'nin müthiş golü geldi; dakika 14,1-0 öndeyiz. 50. dakikada yine necati,gol olmuyor ama güzel bir pozisyon. 62. dakika yine necati,iyi bir şut sol ayakla üstelik ama yine gol olmuyor. kaleci senecky kornere çeliyor. o kazandığımız kornerle ujfalusi'nin ayağından 2. golü buluyoruz. dakika 64,2-0 öndeyiz. dakika 81,necati topu iyi saklıyor sonra aydın'a güzel bir pas veriyor ve aydın da golü atıyor. necati'nin assisti,aydın'ın golü 3-0 öndeyiz. necati güzel bir gol daha atıyor. 4-0 öndeyiz,dakika 90+3. ve biz çok zor bir deplasmandan 4-0 gibi net bir sonuç alarak galibiyetle ayrılıyoruz. derbiye* yaklaştıkça böyle mesaj maçlarını güzel oynamamız çok önemliydi elbette. hem puan açısından hem de psikolojik açıdan.

    6.maç- 10 mart 2012 galatasaray gençlerbirliği maçı: necati bu maçta güzel oynamasına rağmen skora katkı yapamadı. 2-0 kazandık.

    7.maç- 17 mart 2012 fenerbahçe galatasaray maçı: maça 2 gol yiyerek başladık ama inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik. sonra da analarından emdikleri sütü burunlarından getirdik zaten. 20. dakikadan sonra öyle bir ezdik ki... ama skor ve psikolojik olarak ilk yarıda en az 1 gol bulmamız gerekiyordu. sonra necati mükemmel bir ara pas verdi elmander'e. 3 kişiyi falan oyundan düşürdü,çok iyi bir pastı. elmander de affetmedi aslanım benim. 36.dakikada durum 2-1 oluyordu ve biz baskımızı daha da arttıracaktık sonraki dakikalarda. sonralarda necati'ye müthiş bir orta geldi,belki de kontrol edip vursa durum 2-2 olacak ve maçın 2. yarısında fark atmamız işten bile olmayacak. ama necati kafa vuruşu yaptı,kolay bir toptu. volkan'da kaldı top.
    2. yarı 2-2'yi geç de olsa yakaladık. o kadar atağın üstüne o dakikada 4-5 atmış olmamız lazımdı. son dakikada yine fenerbahçe balı devredeydi. baros'un topu üst direkten döndü ve maç 2-2 bitti. necati, maçta çok çok güzel ve kritik 1 assistle oynadı.

    8.maç- 20 mart 2012 galatasaray sivasspor maçı: maça baskılı başladık. golü bulabilseydik belki de üst turdaydık şimdi. derbinin* yorgunluğu ve eksikler* bizi kötü etkiledi. baros ve necati ilk kez beraber oynadıkları için uyumlu bir görüntü çizemediler. 2.yarıda da oyundan düştük,biraz da laubali oynadık ve 1-0 yenilerek elendik. kupa beyiyiz biz,keşke bu kupayı da alabilseydik.* 2005 türkiye kupası şampiyonluğumuzdan sonra final bile oynayamamış olmamız üzücü.

    necati, toplamda 8 maçta; 5 gol atmış,2 assist yapmış ve 1 de penaltı yaptırmış yani. 8 gole direkt katkısı var ve her bir gol kritik maçlarda. ve skora direkt yansımayan daha bir çok pozisyonun içinde. bu adam gelebilmek için alacaklarından vazgeçti,uygun bir rakama oynuyor ve maşallah, çok da iyi katkı yaptı.

    bugün* de en az 1 gol atar bence. ara transfer döneminde* bize geleceği belli olduğunda "veteran oyuncu; çok yüklenmezsek iyi bir katkı verir, iyi işler yapar." gibisinden bir şeyler demiştim,haksız çıkartmadı sağolsun aslan.
    inşallah gollerini sıralamaya devam eder.

    yürüyedur!
App Store'dan indirin Google Play'den alın