• 4535
    kaybedilen maclar sonrasi pek yazilanlari okuyasim gelmiyor. o kadar cok kelle aliniyor ki inanilmaz. neyse herkesin gorusune saygim var ancak baska bir seyden bahsetmek istiyorum.
    sevdigin bi futbolcuya, adama elestiri getirilmis olabilir. oncelikle bu gayet dogal bi durum. sen nasil ki baska bi futbolcuyu sevmiyorsan, o arkadas da senin sevdigin futbolcuyu sevmeyebilir. mesela ben ayhan bu takima geldiginden beri kendinden nefret ederim. sivas macinda bilmem kac metreden gol atmasi, kac yildir gs formasi giydigi beni ilgilendirmez. gel gelelim asil diyecegim nokta:
    1- sevmedigin bi futbolcu kotu oynadi, senin eline niye sevmedigini kanitlamak icin bi firsat gecti. diledigin kadar elestir, kimsenin lafi yok ancak üslubunu dogru secmezsen bu yanlis olur. x siktirsin gitsin, futbolcu mu? , takimi satan yavsak, duzenbaz gibi ifadeler can sikici olabiliyor.
    2- sevdigi futbolcuya elestiri geldigi icin savunmak isteyen arkadaslar; cumlelerinize bazi andavallarin, salaklarin, gerzeklerin, futbol cahillerinin vb. ifadeler kullanmak yerine daha makul kelimelerle, elestirenlerin neden haksiz oldugunu yazarsa daha uygun olur.

    yazili anlatim dunyanin en zor isi. cunku karsi taraftakinin ses tonunu bilmezsin, mimiklerini gormezsin. o yuzden canimizin sikilmasi daha fazla olur. yani msj ile haberlesen sevgililer bile bazen lafi yanlis anlayip kavga ederken, yuzlerce yazarin bu seviyeyi korumasi cok zor.
    ben sozlukte sozu gecen biri degilim. mod ya da tayfasi olan biri de degilim. bu yazdiklarim kural veya emir de degil. nacizane bir ricadir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın