• 257
    play off denen zımbırtıyı icat etmeselerdi şampiyonluk maçı olacaktı. alacağımız bir beraberlik kadıköy'de tur atmamız demekti. ancak malum sebeplerden dolayı uydurulan play off en basitinden bu şekilde bile fenerbahçe'ye olumlu yansımıştır.

    bu maç ile ilgili olarak defalarca yazıldığını tahmin ettiğim gibi 9 puan önde gidiyor olmamız, takımın bu sene derbi kaybetmemiş olmasının yanı sıra kritik varsayılan tüm maçlarını kayıpsız atlatması, camianın bir arada olması, başımızda fatih terim'in olması(u: evet 6 yı fatih hocanın takımı yedi ama ne yazar?), takımda ideal kadroda kadıköy deplasmanı gören sadece hakan balta olmasının psikolojik olarak dezavantajı ortadan kaldırması gibi sebeplerin bizi avantajlı konuma getirdiği aşikar.

    biz kaybedersek ne olur?

    1 - play off öncesi puan farkı 6'ya düşer.
    2 - 11 yıldır süre gelen seri 12 yıla yükselir.
    3 - taraftar arasında "yenemiyoruz amına koyim" fısıltıları yükselir ve psikolojik olarak trabzon maçına ve sonrasında play off'a yansıyabilir.

    fenerbahçe kaybederse ne olur?

    1 - play off öncesi son 3 maç kala puan farkı 12 olur. bu puan farkı fenerbahçe'yi de yarıştan koparır. muhtemelen maçı kazanırsak taraftar olay çıkarır, stadları kapanır ve bursa maçı kadın ve çocuklara oynanır. bursa'nın 7. sırada olduğu ve avrupa yolunda şansı olduğu unutulmazsa puan kaybı o moral bozukluğunda şaşırtmayacaktır. bursa maçından sonra ise trabzon deplasmanına gidecekler ki, zaten kötü bir deplasman performansı olan fenerbahçe'nin avni aker'den 3 puanla çıkacağına inanmıyorum. bu durumda galatasaray'ın kalan tüm maçlarını kazanması halinde play off öncesi şampiyonluk turu atarız. o yüzden bu maç dolaylı olarak hala şampiyonluk maçıdır.
    2- 11 yıldır kadıköy'de galatasaray'a mağlup olmama serileri biter, ellerinde övünebilecekleri tek konu 6-0 kalır, alex kalır, bir de kocaman aykut.
    3 - şike davası sürecinde karşılarındaki en yüksek sesin galatasaray'a ait olması sebebiyle, bu maçı ekstradan kazanmaları gerektiği için; kayıpları sonucunda oluşacak psikolojik tahribat daha büyük olacaktır. bir nevi kendi deyimleriyle adaletin bekçileri de kazanmış olacak. arkasından uefa kongresi unutulmasın.

    şimdi bu şartlar altında şimdiye kadar hiç olmadığı tarzda bir kadıköy deplasmanı önü yaşıyoruz. fenerbahçe'den her gün birisi konuştu ankaragücü maçından bugüne. yöneticisi, futbolcusu, hocasına kadar herkes bir şeyler söyledi. bu süreçte ise bizden sadece necati ateş, gstv'de katıldığı son pas programında derbiyi kazanmak istediğimizi söyledi. burdan çıkan tek sonuç, fenerbahçe'nin çok daha gergin olduğudur. maça konsantre olamadıkları aşikardır. hatta ilk kez aykut kocaman galatasaray derbisi öncesi taraftara açık antreman yaptırdı. bu algılananın aksine bana verdiği mesaj futbolcularına ekstra taraftar motivasyonu getirmek için yapıldığıdır.

    derbilerde teknik konulara çok girilmez ama kısaca oyunun her bölgesinde onlara göre iyi durumdayız, belki kanatta açık bölgelerinde onların daha iyi olduğu söylenebilir ama orada da bizim beklerin performansı belirler. ancak tabi ki her fenerbahçe - galatasaray maçı gibi bu maçta da psikoloji muhtemelen teknik ve taktiğin önüne geçecektir. soğuk kanlı kalabilirsek, sakin olup topu biz kontrol edersek ve domine edersek bu maçı alırız.

    maç öncesi tüm gün yapılacak yayınlarda tüm hafta olduğu gibi galatasaray'ın tedirgin fenerbahçe'nin ise çok inançlı olduğu belirtilecek. stada ekibimiz girdiği anda tacizler ve tahrikler başlayacak. ısınırken bile her türlü olaya hazırlıklı olmalıyız. ben bu maçta şimdiye kadar izlediğimiz çirkefliklerin daha ötesini göreceğimizi tahmin ediyorum. tüm bu taciz ve tahrikleri sakinlikle atlatıp ilk golü bulursak daha fazla kudurup sakinliklerini kaybederler hele hele golü attıktan sonra oyunu tutabilirsek o iş biter. aksi durumda yıllardır olduğu gibi başa kıça değip, ya da bir şekilde organize olup gol bulsalar dahi asla psikolojiyi bozmamak lazım. galatasaray taraftarının ve futbolcusunun bilmesi gereken şey bu maçın şampiyonluk maçı olduğudur. 2008'deki gibi bir bir rakiplerimizi geçerek hak ettiğimiz şampiyonluğu alacağız.

    hiç bir zaman mantık işlemez bu maçlarda ama mantıken galatasaray'ın kazanması gereken maçtır. hiç bir mantık yürütmeden içimden geçen maç sonucu ise 1-3 ya da 0-3 kazanacağımızdır. *

    son kez unutulmaması gereken her ne kadar şampiyonluk maçı desekte; bizim için sadece 3 puan, onlar için ise çok daha fazlası. maç sonunda müneccim yazar olmak dileğiyle, allah yardımcımız olsun!

    edit : yazmayı unutmuşum anasını satiyim; bekleyin lan mini cooper'la geliyoruz!
App Store'dan indirin Google Play'den alın