• 234
    galatasaray futbol takımının yaklaşık 11 seneden beri, ilk defa bu kadar dengeli ve kompakt bir oyuncu topluluğu ile saracoğlu'nda sahaya çıkacağı maçtır.

    takım içi kalite dengesinden bahsediyorken bir örnek vermek gerekirse; arda-baros-kewell-keita dörtlüsü gibi müthiş bir hücum hattına sahip olan takım * bile, defansif anlamda aykut-servet-sabri-barış,ayhan,m.sarp düzeyinde oyuncuların eline bakıyordu.bu da takım içinde kalite anlamında aşırı bir dengesizlik ve zincir içinde çok sayıda zayıf halka demekti.

    mevcut takımımızın *, bu dörtlü * kadar kaliteli bir hücum hattı yok belki ama, tüm oyuncular tek tek ele alındığında, hem kalite anlamında birbirlerine yakın düzeyde olduğunu, hem de yaklaşık 20-22 hafta boyunca aynı anda sahada olarak, takım olma olgusunu tam olarak oturtmuş olduğunu görüyoruz.

    bence galatasaray'ı bu maçta bir adım öne çıkaran en önemli faktör bu.fakat bu durum hiçbir zaman * galibiyet garanti etmez.bu yüzden 'bu sefer de kazanamazsak' ile başlayan cümleler anlamsız olup, taraftar ve takım üzerinde gereksiz bir baskı yaratmaktan başka hiçbir işe yaramaz.

    bu maç için galatasaray'ı bir adım öne çıkaran bir diğer önemli faktör de fatih terim'dir.kendisi saracoğlu'nda alınan son galibiyetin mimarı olmasının yanısıra, 6 kasım 2002 fenerbahce galatasaray maçı da dahil olmak üzere, terim yönetimindeki galatasaray, saracoğlu'nda fenerbahce'yi futbol olarak daima ezmiştir.

    psikolojik savaş muhabbetine katılmıyorum.bana göre psikolojik savaş yoktur, kalitesiz futbolcu vardır.

    sonuç olarak, bütün bu etkenleri alt alta koyarsak, galatasaray bana göre bu maçta laf olsun diye değil, net olarak bir adım öndedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın