• 18
    yaygın bir biçimde türklerden nefret eden ve bu özellikle nefreti ile meşhur tek kıbrıs takımıdır. taraftarının genel çizgisi faşizme çalmakla birlikte ideolojileri kıbrıs'ın yunan olduğu ve bu yüzden de yunanistan'a bağlanması gerektiği üzerine kuruludur. bunun bir sonucu olarak diğer takımlar ve bu takımların taraftarlarınca da pek sevilmemektedir. fenerbahçe gibi bir bakıma, çok benziyor yani, büyük ve sevilen bir takımlar ama bunu halkın her kesimine, ülkenin her köşesine taşıyabilmiş değiller. diğer kıbrıs takımları taraftarları da muhakkak aşırı milliyetçi eğilimler veya türk düşmanlığı gösteriyordur kendi içinde belli bir oranda ama apoel bu açıdan en yüksek orana ve en uç çizgiye sahip olanı. bu tutumları ile meşhurlar yani.

    siyasete çok bulaşmadan şunu da ekleyeyim, omonoia başta olmak üzere diğer kıbrıs takımları yine genel olarak kıbrıs'ı kıbrıs olduğu için sever ve onu olduğu gibi kabul eder. türk halkı da rumlar gibi bir kıbrıs gerçeği olduğu için bizlere karşı olan tutumları apoel'liler ile kıyaslandığında çok daha barışçıldır. elbette bir "türkiye türkü"(u: geçmişten ötürü görece biraz daha soğuk, biraz yani ama yunanlara karşı da var bu, o yüzden çok da tamamen üzerimize alınılacak bir şey değil.) ve "kıbrıs türkü"(u: rum neyse aynen o, bütünün değişmez bir parçası, din dil ırk ayrımı gözetmeksizin, vallahi ben de şaşırdım ama durum bu.) ayrımları var kendi içlerinde ama neyse işte konunun anlaşıldığını ümit ediyorum...

    (u: bu bilgiyi oldukça içeriden veriyorum, masa başı uydurması, internet araştırması değil)

    yine de kuzeyiyle güneyiyle kıbrıs ve kıbrıs halkı güzel bence. bu yüzden de şampiyonlar liginde çeyrek finale yükselmelerine elbette sevindim, kendilerini takdir ettim. güzel başarılarının devamına ek olarak bir gün biraz daha ılımlı ve insancıl olmalarını diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın