• 273
    1 mart 2012 olympiakos galatasaray basketbol maçında 30 sayı atamadığı için eleştirmediğimiz oyuncu.

    lakoviç'i ben çok savundum, girmeyen şutlarının ana sebebinin çevresinde şut tehditi olmayan oyuncular olduğunu söyledim ama bu dünkü maçta geçerli değildi.

    lakoviç'in dominant özelliği şutları, bu şutlarının girmesi için de set içinde uygun yerlerde topla buluşması gerektiğini pao ve barça kariyerlerinden biliyoruz. dün de böyleydi, iki üçlüğü de set hücumlarından geldi. fakat kendisi çok zorlama atış deniyor. dün de böyleydi, 2/7 oynadı ancak kaçırdığı 3-4 top çok zorlama atışlardı.

    26 ocak 2012 galatasaray olympiakos basketbol maçında kendisi 1/8 ile oynamasına rağmen burda kendisini öven entry girmiştim. çünkü tecrübesiyle doğru orantılı işler yapmıştı. dün ne yapması gerekiyordu ? üçüncü çeyrekte 3 dakikada faul haklarını tüketen olympiakos karşısında her topu pota altına indirmesi gerekiyordu mesela. dorsey erken üçlemişken, papadopoulos basit fauller almışken, spanoulis ikinci çeyrekte ikilemişken jaka uzunlarımızla ikili oyunlar veya pick roll'lar deneseydi belki de spanoulis'in olmadığı zamanlarda her hücumda sayı bulacak, acie low'dan gelen 10 sayılık ekstra katkıyla karşılaşmayacak, boş fast break'ler yemeyecektik.

    kendisinin kariyerini tartışmak gibi bir gerizekalılık yapmayacağım, pao ve barça gibi avrupa basketbolunun tabiri caizse babalarında uzun yıllar geçirmiş, şampiyonluklar tatmış bir ismi burda eleştirmek mantıksız olur çünkü. ancak yukarıda bahsettiğim şeylerin hiçbiri 34 yaşında olmasıyla ilgili değil. yaptığı savunmayla da ilgili değil, tecrübeyle ilgili ve kendisinde de bu unsur fazlasıyla var.

    son olarak, öyle düşünüyorum ki songaila'da yaptığımız planlama hatasını jaka'da da yaptık ve kendisinden verim alamadık. seneye kalır mı, bilmiyorum çünkü bizim kendisinden beklentilerimizi yerine getirmesi için skorer ve şutör 3-4 numaralar ve setleri iyi kuracak bir guard gerekir ama bu transferler yapılırsa jaka için kontenjan kalmaz, sanırım jaka da gidici. ancak biz kendisini hep o babyface'i ile hatırlayacağız. akıttığın ve sezonun geri kalanında akıtacağın terler için şimdiden teşekkürler jaka lakoviç. seviyoruz seni.

    düzenleme: -de -da bağlacı ayrı yazılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın